V Londýne zatkli jedenásťročného podozrivého z pobodania štrnásťročného

NETKY.SK • 2 Júl 2018, 13:46 • 2 min
V Londýne zatkli jedenásťročného podozrivého z pobodania štrnásťročného

LONDÝN - Londýnska polícia včera večer zatkla a potom bez akéhokoľvek postihu pustila jedenásťročného chlapca, ktorý bol podozrivý z pobodania štrnásťročného tínedžera. Polícia dnes ráno zatkla pravdepodobne skutočných páchateľov vo veku 14 a 15 rokov, píše Daily Mail.

slovakia

left justify in out

K napadnutiu podľa fotografie zrejme bieleho chlapca došlo včera podvečer na Fairbridge Road v severnom Londýne. Svedkovia z okolitých kaviarní vypovedali, že počuli krik a potom niekoho videli utekať s veľkým kuchynským nožom, ktorý do napadnutého chlapca niekoľkokrát zabodol. Svedkovia nechápali, že tak veľký nôž môže niekto použiť na niekoho iného. Chlapca po ranách do nemocnice previezla helikoptéra a je vo vážnom stave.

 

Etnicitu obete ani páchateľov zatiaľ nezverejnili, ale z fotografie, na ktorej chlapca ošetrujú, je vidieť, že to nie je černoch, pričom štatisticky je väčšina páchateľov aj obetí útokov nožom čierna, pretože to súvisí so vzájomnou vojnou gangov. Lenže súčasťou prijatia do gangu môže byť aj napadnutie nielen člena konkurenčného gangu, ale aj kohokoľvek na ulici. To zdanlivo nezmyselné násilie má pritom veľký zmysel, aspoň v hierarchii ich gangu. Kto má viac zárezov, má väčšiu prestíž, píše server stredoevropan.cz.

 

 

img

Miesto činu. Foto: Twitter

 

 

Je to len pár dní, čo londýnskemu starostovi vytkli, že sa ľudia v uliciach už necítia bezpečne. Aj ako turisti si musíte dávať pozor. Možno nie na bodnutie nožom, ale ak máte v ruke mobil, môžete oň prísť v okamihu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies