V Londýne uvedú pokračovanie The Rocky Horror Show

NETKY.SK • 29 November 2014, 08:54 • 2 min
V Londýne uvedú pokračovanie The Rocky Horror Show

LONDÝN - Britský scenárista, herec a moderátor Richard O'Brien uvedie v londýnskom King's Head Theatre adaptáciu filmového muzikálu Shock Treatment (1981).

slovakia

left justify in out

Snímka bola voľným pokračovaním kultového titulu The Rocky Horror Picture Show (1975), ktorý vznikol podľa predlohy ešte úspešného muzikálu 72-ročného tvorcu. Snímku Shock Treatment ako aj The Rocky Horror Picture Show režíroval Jim Sharman, ktorý sa s O'Brienom podieľal aj na scenároch oboch filmov.

Pokračovanie obľúbeného filmu sleduje Janet a Brada (vo filme The Rocky Horror Picture Show ich stvárnili Susan Sarandon a Barry Bostwick, pozn. SITA) zajatých v televíznej súťaži. Snímka po premiére v roku 1981 nezaznamenala veľký úspech, kritika ju navyše označila za absurdnú. O'Brien preto pre pripravovanú inscenáciu upravil scenár. Muzikál by mal mať premiéru v apríli. 

 

Richard Timothy Smith, známy ako Richard O'Brien, sa preslávil predovšetkým ako tvorca spomínaného muzikálu The Rocky Horror Show. Vo filmovej verzii titulu si zahral Riffa Rafa a v snímke Shock Treatment (1981) stvárnil doktora Cosma McKinleyho. Zahral si tiež vo filmoch Revolúcia (1985), Spice World (1997), Smrtihlav (1998), Dračie diery (2000) či Nočný vlak (2009). 

Informácie pochádzajú z webstránky www.bbc.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies