Rodina oznámila termín poslednej rozlúčky Karla Gotta

NETKY.SK • 4 Október 2019, 07:32 • 2 min
Rodina oznámila termín poslednej rozlúčky Karla Gotta

PRAHA - Verejná rozlúčka so zosnulým českým spevákom Karlom Gottom sa bude konať so štátnymi poctami v piatok 11. októbra v Paláci Žofín na Slovanskom ostrove v Prahe.

slovakia

left justify in out

Verejnosť sa tam s ním bude môcť rozlúčiť od 08.00 h do 22.00 h. Súhlasila s tým rodina zosnulého Gotta. Omša pre pozvaných sa uskutoční o deň neskôr v Katedrále sv. Víta na Pražskom hrade, oznámila vdova po spevákovi Ivana Gottová. Informácie priniesol portál Českej televízie (ČT).

 

img

 

Andrej Babiš navrhoval, aby sa krajina so spevákom rozlúčila štátnym pohrebom, ktorý v stredu schválila vláda na mimoriadnom zasadnutí, ktoré zvolal Babiš len niekoľko hodín po oznámení Gottovho úmrtia. 

 

Pohreb so štátnymi poctami prebieha za prítomnosti čestnej stráže, ale bez armádneho sprievodu a vojenských pôct. Zaznie pri ňom hymna a je vystavená štátna vlajka. 

 

img

 

Český spevák Karel Gott zomrel v utorok (1. 10.) krátko pred polnocou vo veku 80 rokov. Informovala o tom televízia Nova na svojej stránke tn.cz. Spevák v polovici septembra oznámil, že trpí akútnou leukémiou. Poruchu krvotvorby mu lekári diagnostikovali už pred rokom a pol.

 

Súvisiace články:

Karel Gott nebude mať štátny pohreb, rozhodlo sa inak

 

Milióny fanúšikov smútia: Zomrel český spevák Karel Gott

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona