Putin sa viezol po novej diaľnici na Kryme za volantom luxusnej limuzíny

NETKY.SK • 28 August 2020, 12:38 • 2 min
Putin sa viezol po novej diaľnici na Kryme za volantom luxusnej limuzíny

KRYM - Vladimir Putin na Kryme oficiálne otvoril dokončené úseky novej diaľnice Tavrida.

slovakia

left justify in out

Kostra dopravy

Ruský prezident Vladimír Putin otvoril dokončené úseky novej diaľniceTavrida na Krymskom polostrove, ktorá spája mestá Kerč a Sevastopol.

 

"Hlava štátu si prezrel tabule s informáciami o fázach výstavby diaľnice, absolvoval krátky rozhovor s robotníkmi stavebnej spoločnosti a dal povolenie na začatie dopravy na dokončených úsekoch," uvádza sa vo vyhlásení tlačovej služby Kremľa.

 

 

Výstavba štvorprúdovej diaľnice Tavrida sa začala v máji 2017. Jej celková dĺžka je 258 km, výkonová kapacita je až 40 tisíc vozidiel za deň. Jazda po diaľnici bude bezplatná. Náklady na jej výstavbu prevýšia sumu 140 miliárd rubľov, teda 1,5 miliardy eur.

 

Po dokončení sa má diaľnica stať kostrou dopravy na Krymskom polostrove, ktorý Rusko v roku 2014 anektovalo od Ukrajiny. Západné krajiny anexiu Krymu neuznali a na Rusko uvalili sankcie. Ukrajinská vláda v Kyjeve oficiálne označuje Krym za dočasne okupované územie.


Limuzína Aurus
Jeden z úsekov novej cesty si ruský prezident aj sám vyskúšal za volantom vládnej limuzíny Aurus. Putin ocenil kvalitu vybudovanej cesty a poznamenal, že ľudia "budú vďační staviteľom za mnoho rokov".

 

 

Aurus je rodina luxusných automobilov. Boli vyvinuté v Rusku pre najvyšších predstaviteľov štátu. Automobily Aurus sú vybavené 4,4-litrovým motorom V8 s výkonom 598 koní. Rodina luxusných automobilov zahŕňa kabriolet, sedan, limuzínu a minivan. V budúcnosti sa k nim pridá SUV, motorka a vrtuľník.

 

Sériová výroba automobilov sa má začať v prvom štvrťroku 2021. Ako bolo oznámené v marci, Aurus už dostal predobjednávku pre 700 vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies