V lietadle, ktoré pristálo s dierou v trupe, explodovala bomba

NETKY.SK • 6 Február 2016, 18:56 • 2 min
V lietadle, ktoré pristálo s dierou v trupe, explodovala bomba

MOGADIŠO - Na palube lietadla A321 somálskej leteckej spoločnosti Daallo Airlines, ktoré v utorok muselo núdzovo pristáť v Mogadiše, došlo k výbuchu a jeho príčinou bola nastražená bomba.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes somálsky minister dopravy a civilného letectva Ali Ahmed Jama Jangali.

 

Komerčné lietadlo A321 tento utorok núdzovo pristálo na medzinárodnom letisku v somálskom hlavnom meste Mogadišo po tom, čo pasažieri počuli hlasný výbuch a na palube vypukol požiar. V trupe lietadla, v blízkosti ľavého krídla, vznikla v dôsledku výbuchu diera vo veľkostí dverí.

 

Na palube lietadla sa nachádzalo 74 ľudí. Podľa agentúry Reuters jeden z nich pri výbuchu zomrel, ďalší dvaja utrpeli zranenia.

 

Lietadlo smerovalo do Džibutska v Africkom rohu, ale niekoľko minút po štarte na letisku v Mogadiše sa muselo vrátiť a núdzovo pristáť.

 

Somálsko zažíva povstanie islamistickej extrémistickej skupiny aš-Šabáb, ktorá je zodpovedná za mnoho krvavých útokov po celej krajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies