Toto je najlepší hokejový tím dekády

NETKY.SK • 26 December 2019, 16:44 • 2 min
Toto je najlepší hokejový tím dekády

Odborníkci na zámorskú NHL vytvorili najlepší tím ostatnej dekády. Ich hodnotenia sa spriemerovali a medzi elitou sa napokon objavilo aj meno jedného slovenského reprezentanta.

slovakia

left justify in out

Slovenský reprezentant, ktorý sa do zoznamu dostal, nie je nik iný ako obranca Zdeno Chára, ktorý v roku 2011 zdvihol nad hlavu Stanleyho pohár a už štrnástu sezónu oblieka dres Bostonu Bruins.

 

Tím odborníkov
Tím odborníkov pozostával zo samotného Johna Matisza (novinára), dvoch skautov, jedného video analytika, štatistického analytika, trénera a tiež jedného komentátora. Všetci vytvorili svoje poradie, z čoho vznikol tím z 12 útočníkov, šiestich obrancov a dvoch brankárov. Až v šiestich prípadoch dostal číslo jeden a celkovo najlepšie hodnotenie 1,3 kanadský útočník Sidney Crosby, hrajúci za Pittsburgh Penguins.

 

Ďalší "nominovaní" hráči
Medzi aktívnymi útočníkmi, ktorí dostali "hlas", ale nezmestili sa do elitnej dvanástky bol okrem Nathana MacKinnona, Brada Marchanda či Taylora Halla aj rodák zo Starej Ľubovne Marián Hossa, ktorý je oficiálne stále hráčom Arizony Coyotes. Medzi vybranými forvardmi nechýbajú také hokejové hviezdy ako Alexander Ovečkin, Patrick Kane, Connor McDavid či Pavel Daciuk.

 

img

 

Najlepší obranca
Do šesťčlennej obrany sa dostal aj kapitán Bostonu Zdeno Chára s celkovým hodnotením 5,3. Mimo poltucta najlepších bekov sa ocitli John Carlson, Kris Letang alebo kapitán Montrealu Canadiens Shea Weber. Chára doposiaľ odohral v zámorskej profilige vrátane play-off 1704 zápasov a dosiahol bilanciu 223 gólov a 500 asistencii. Hviezdny tím dopĺňa dvojica brankárov Henrik Lundqvist a Carey Price.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It is such an honor to play this game. It is such an honor to play with and against some of the toughest people in all of sports. It is such an honor to play for all of the fans. I want to thank all of my teammates, coaches and trainers from the last 22 years. This is the ultimate team sport and I have been lucky to be around some of the best in the business who inspire me to be better day in and day out. I want to thank my Mom, Dad and Sister. Growing up, I could have never imagined I’d be here right now after game 1500. They always supported my dreams and encouraged me to never give up. Lastly, I want to thank my wife, Tatiana and my 3 kids: Elliz, Ben and Zack. This game requires so much sacrifice, and I am truly blessed to have a family that supports me unconditionally and sacrifices so much for me to play the game I love. Thank you, I love you all!! On to 1501! _*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_* Je to pocta hrať v NHL. Je to pocta hrať s a proti najtvrdším chlapom zo všetkých športov.Je to obrovská pocta hrať pred všetkými fanúšikmi. Rad by som sa poďakoval všetkým spoluhráčom, trénerom a trainers za posledných 22 rokov. Hokej je výnimočne kolektívny šport a ja som mal to šťastie byt v prítomnosti tích najlepších, ktorí má motivujú byť každodenne lepším. Rad by som poďakoval mojej Mame ,Otcovi a Sestre. Keď som vyrastal nikdy by ma nenapadlo odohrať 1500 zápasov. Vždy ma podporili v mojom sne hrať NHL a povzbudili aby som sa nikdy nevzdal. Na záver by som sa veľmi rád poďakoval mojej manželke Tatiane a mojim trom deťom: Elliz, Ben a Zack. Moja práca vyžaduje toľko obetovania a ja mám naozaj požehnanie že mám rodinu ktorá má neustále podporuje a tak veľa pre mňa obetuje, aby som mohol robiť to čo tak veľmi milujem. Zo srdca Vám všetkým Ďakujem. Ide sa ďalej 1501!

Príspevok, ktorý zdieľa Zdeno Chara (@zeechara33),


All Stars tím ostatnej dekády NHL podľa webu Thescore:
Brankári: Henrik Lundqvist a Carey Price
Obrancovia: Erik Karlsson, Duncan Keith, Drew Doughty, Brent Burns, Victor Hedman, Zdeno Chára
Útočníci: Sidney Crosby, Alexander Ovečkin, Patrick Kane, Connor McDavid, Patrice Bergeron, Jevgenij Malkin, Steven Stamkos, Claude Giroux, Jonathan Toews, Anže Kopitar, John Tavares, Pavel Daciuk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies