Ukrajinská kríza zvýšila cenu zlata na takmer 9-mesačné maximum

NETKY.SK • 22 Február 2022, 09:01 • 2 min
Ukrajinská kríza zvýšila cenu zlata na takmer 9-mesačné maximum

LONDÝN – Cena zlata vzrástla v utorok na najvyššiu úroveň za takmer deväť mesiacov. Je to reakcia na zhoršujúcu sa situáciu na východe Ukrajiny po tom, ako Rusko uznalo separatistické oblasti za nezávislé štáty a na tieto územia vyslalo vojakov.

slovakia

left justify in out

Napätie tak v krátkom čase výrazne vzrástlo, čo zvýšilo záujem o zlato považované v krízových časoch za bezpečný prístav. Spotová cena zlata vzrástla nakrátko na 1913,89 USD (1688,03 eura) za troyskú uncu (31,1 gramu). To bola najvyššia hodnota od 1. júna. Neskôr sa cena mierne korigovala a klesla pod 1910 USD/unca. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

 

img

 

Ako povedal analytik zo spoločnosti OANDA Jeffrey Halley, vzhľadom na každým dňom sa zhoršujúcu situáciu vo východnej Európe je logické, že záujem o zlato rastie. Cenu žltého kovu podporujú aj rastúce stagflačné tlaky vo svete, čo sa v prípade ďalšieho balíka sankcií západných štátov voči Rusku ešte zhorší, dodal Halley.

(1 EUR = 1,1338 USD)

 

 

Možno vás zaujme: Rakúsko uvoľňuje pandemické pravidlá pre vstup na svoje územie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona