V Las Vegas sa začal proces s iluzionistom, ktorému hrozí najmenej 15 rokov

NETKY.SK • 15 November 2016, 08:49 • 2 min
V Las Vegas sa začal proces s iluzionistom, ktorému hrozí najmenej 15 rokov

LAS VEGAS - Proces s nemeckým iluzionistom Janom Rouvenom (39), ktorý päť rokov vystupoval v americkom meste Las Vegas a ktorý čelí žalobe z prijímania, prechovávania i distribúcie detskej pornografie, sa dnes, po predchádzajúcom opakovanom odložení, začal v spomínanej metropole hazardných hier.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na americké justičné zdroje.

 

Iluzionistovi hrozí v prípade potvrdenia viny vo všetkých bodoch žaloby súdom najmenej 15 rokov za mrežami.

 

Vyšetrovanie prípadu začala americká FBI už vlani v auguste. Pri januárovej domovej prehliadke vo vile iluzionistu v Las Vegas zhabali počítač s 3500 videozáznamami a fotografiami, zachytávajúcimi deti pri sexe. Tak Rouven, ako aj jeho právny zástupca na vypočutí všetky podozrenia odmietli. Umelcov manažment sa k obvineniam pre agentúru DPA stále nevyjadril.

 

Jana Rouvena, ktorého vyhlásili v roku 2014 za Iluzionistu roka, zadržali v marci a obžalovali v apríli tohto roka. Spomínaný titul udeľuje najväčšie svetové zoskupenie kúzelníkov International Magicians Society.

 

Uvádzanie Rouvenovej šou The New Illusions v kasíne Tropicana v Las Vegas pozastavili už v priebehu marca 2016. Samotný iluzionista je od vznesenia žaloby, pri ktorom sa označil za nevinného, vo vyšetrovacej väzbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies