V Kyjeve riešilo batožinu veľvyslanectvo, Cháru zbrzdila metelica

NETKY.SK • 6 Február 2014, 16:21 • 2 min
V Kyjeve riešilo batožinu veľvyslanectvo, Cháru zbrzdila metelica

SOČI - Slovenských hokejových reprezentantov privítalo v dejisku zimných olympijských hier pekné slnečné počasie i hotové a komfortné izby v Prímorskej dedine. Menší problém zažili iba počas cesty, keďže personál letiska "akoby nechcel", aby do Soči dorazili všetci.

slovakia

left justify in out

"Mali sme malé komplikácie, pretože niektorých z nás "začekovali" len do Kyjeva a nie do Soči. S batožinou nám tak musel pomáhať zástupca veľvyslanca v Kyjeve. My sme totiž boli ešte v tranzite a nemohli sme sa k nej dostať. Ale nakoniec bolo všetko v poriadku. Išli sme nadránom, takže nebolo veľa ľudí. Niektorí chalani sa išli ešte najesť, ale o pol šiestej už boli všetci v posteli. Dnes sme im dovolili späť do pol dvanástej, potom nasledoval prvý míting, obed a večerný tréning," rozhovoril sa o ceste do Ruska generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora. 

Európska časť výberu trénera Vladimíra Vůjteka sa ubytovala na okraji Prímorskej olympijskej dediny v tesnej blízkosti Olympijského parku, v ktorom sú vedľa seba situované oba hokejové štadióny - Ľadový palác Boľšoj s kapacitou 12.000 divákov a sedemtisícová Šajba aréna. Navyše ich neprekvapili ani žiadne komplikácie s ubytovaním. "Od začiatku ako sme vystúpili, mali sme veľmi pozitívne reakcie. Chalani pozerali, čo všetko sa tu vybudovalo. Niečo sme im povedali, ale aj tak boli zo všetkého nadšení. Ja som tu bol už trikrát a zažil som tri rôzne etapy Soči. Ale sme milo prekvapení, je to pre nás ideálne. Z izby na štadión môžeme ísť doslova v papučiach, máme to asi päť minút, takže tu máme veľký komfort," pokračoval Sýkora. 

Pre celý tím bol príchod do Soči pozitívom aj z inej stránky. Už od zverejnenia 25-člennej olympijskej nominácie začiatkom januára sa na Slovensku viedli polemiky o jej správnosti a na realizačný tím sa znieslo množstvo kritiky. "Aj preto sme veľmi radi, že sme tu. Situácia v posledných dňoch v Bratislave nás už trošku štvala. Chceli by sme, aby sa aj o hokeji už začalo hovoriť pozitívne. Viacerí chalani ešte nikdy nezažili olympiádu a možno už ani nikdy nezažijú, tak si ju chcú užiť a prežívať tú pozitívnu atmosféru," pokračoval Sýkora. Keďže ZOH nie sú iba o hokeji, Vůjtekovci navštívia aj ďalšie športoviská: "Určite pôjdeme pozrieť 9. januára Nasťu Kuzminovú, to sme jej sľúbili. Ona bohužiaľ nemôže ísť na hokej, koliduje jej to s pretekmi. Takže biatlon navštívime určite a čo sa týka ďalších športov, to ešte uvidíme." 

Hokejisti sa s istotou predstavia aj na piatkovom slávnostnom otváracom ceremoniál, veď vlajkonosičom Slovenska bude jeden z nich - Zdeno Chára. Obranca Bostonu Bruins však musel na poslednú chvíľu meniť plány a vymýšľať alternatívnu cestu, aby dorazil včas. "Zdenovi sa situácia skomplikovala pre veľkú snehovú búrku. V Bostone napadlo asi 60 cm snehu. Chcel si zobrať let o päť hodín skôr do Londýna a tam prespať. Uvidíme, ako bude ďalej riešiť túto situáciu, ale neohrozí to jeho účasť na otváracom ceremoniáli. Bude tu v piatok okolo jednej-druhej." 

Realizačný tím musel v súvislosti s najvyšším obrancom NHL riešiť osobitne aj otázku jeho bývania. "Bude bývať s Andrejom Sekerom a bude mať dlhšiu posteľ ako ostatní hráči, aby sa do nej zmestil. Máme veľké izby, ktoré sú veľmi komfortné. Aj Igor Nemeček mi potvrdil, že také na olympiáde ešte neboli," dodal Sýkora. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies