V Krakove otvorili Kontrarozviedne centrum výnimočnosti NATO

NETKY.SK • 19 Október 2017, 15:53 • 2 min
V Krakove otvorili Kontrarozviedne centrum výnimočnosti NATO

BRATISLAVA - V poľskom Krakove dnes slávnostne otvorili Kontrarozviedne centrum výnimočnosti NATO.

slovakia

left justify in out

Na otvorení sa zúčastnil minister obrany Peter Gajdoš spolu s poľským kolegom Antonim Macierewiczom a s riaditeľmi vojenských spravodajských služieb. Informáciu poskytla hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková. Ako doplnila, ide o spoločný slovensko-poľský príspevok ku kolektívnej bezpečnosti členských štátov NATO. Súčasťou projektu je aj ďalších osem členských krajín Aliancie – Česko, Chorvátsko, Litva, Maďarsko, Nemecko, Rumunsko, Slovinsko a Taliansko.

„Bezpečnostné prostredie sa v posledných rokoch výrazne zmenilo. Sme si plne vedomí, že našou povinnosťou je súčasné hrozby eliminovať tak, aby sme pre občanov vytvorili prostredie, v ktorom sa budú cítiť bezpečne,“ zdôraznil minister obrany Peter Gajdoš.

 

Ako ďalej šéf slovenského rezortu obrany uviedol, myšlienka vybudovať Kontrarozviedne centrum výnimočnosti NATO vznikla na základe silného partnerstva medzi Slovenskou a Poľskou republikou. „Je dôkazom toho, že naše krajiny chcú aktívne pôsobiť na bezpečnostné prostredie, predvídať riziká a odvracať hrozby, ktoré sa stávajú čoraz nevyspytateľnejšími,“ uviedol ďalej Gajdoš.

Kontrarozviedne centrum výnimočnosti NATO získalo akreditáciu Severoatlantickej rady vo februári a jeho pripravenosť bola nedávno preverená v rámci cvičenia STEADFAST INTEREST 2017, doplnila Capáková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies