V Kolumbii zadržali prezidentovho syna pre podozrenia z prania špinavých peňazí

NETKY.SK • 29 Júl 2023, 19:30 • 2 min
V Kolumbii zadržali prezidentovho syna pre podozrenia z prania špinavých peňazí

Bogota 29. júla (TASR) - Kolumbijský prezident Gustavo Petro v sobotu uviedol, že jeho syna Nicolása zadržali pre podozrenia z prania špinavých peňazí a nezákonného obohacovania sa v súvislosti so škandálom spojeným s Petrovou predvolebnou kampaňou.

slovakia

left justify in out

Prezident na sociálnej sieti tiež napísal, že polícia zadržala aj synovu bývalú manželku Daysuris Vásquezovú. Uviedol, že prokuratúru uistil, že nebude zasahovať do vyšetrovania. V marci Vásquezová tvrdila, že Nicolás Petro dostal v roku 2022 na prezidentskú kampaň svojho otca veľké množstvo peňazí od obchodníkov s drogami a pašerákov, no namiesto toho ich použil na luxusný život v meste Barranquilla.

Vásquezová tiež povedala, že prezident o tom nevedel a peniaze, ktoré jej bývalý manžel vyzbieral v mene kampane svojho otca, boli uložené v trezore v ich dome v Barranquille

 

Nicolás Petro poprel tvrdenia svojej exmanželky a označil ich za nepodložené. Zadržanie prezidentovho syna a jeho bývalej manželky v súvislosti s vyšetrovaním prania špinavých peňazí potvrdila aj prokuratúra v Bogote. Od vypuknutia škandálu prezident Petro popieral, že by mu obchodníci s drogami poskytli na kampaň peniaze. Sám požiadal, aby jeho syna úrady vyšetrili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AFP, AP Foto: KNWA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies