V kauze tragédie na Podjavorinskom okruhu 2012 obvinili 68-ročného Hlohovčana

NETKY.SK • 8 August 2014, 08:29 • 2 min
V kauze tragédie na Podjavorinskom okruhu 2012 obvinili 68-ročného Hlohovčana

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – Necelé dva roky po tragickej udalosti, ku ktorej došlo 11. augusta 2012 na motocyklových na pretekoch Európskeho pohára Podjavorinský okruh v Novom Meste nad Váhom, obvinila vyšetrovateľka z prečinu všeobecného ohrozenia 68-ročného muža z Hlohovca.

slovakia

left justify in out

„Dňa 11. augusta 2012 v čase okolo 15.20 h mal obvinený podľa dosiaľ vykonaného vyšetrovania umožniť na uzavretom okruhu ulíc Kollárova, Klčové a Bzinská, mimo vopred schválených a povolených pretekov motocyklov, aby bola do programu podujatia zaradená aj predvádzacia jazda závodných automobilov. Na rýchlu jazdu týchto automobilov však bezpečnosť trate nebola dostatočne zabezpečená. Vyplýva to aj výsledkov znaleckého posudku vykonaného Ústavom súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity v Žiline, kde sa konštatuje, že zabezpečenie trate bolo nedostatočné, vzhľadom k tomu, že šírka bezpečnostných zón nebola prispôsobená rýchlosti, ktorou sa vozidlá mohli pohybovať,“ priblížila Antalová.

     

Vodič vozidla BMW 318, jazdiaci bez evidenčných čísel, dostal na mokrej vozovke šmyk a narazil do skupiny ľudí, ktorí stáli pri autobusovej zastávke v mieste vyhradenom pre divákov. „Pri náraze na mieste zahynula 37-ročná Adriana z Nového Mesta nad Váhom, ktorá čakala bábätko. Vozidlo zranilo aj štyri deti vo veku 13, 9, 10 a 12 rokov a rovnako dve dospelé osoby. Jedno zo zranených detí, 10-ročný chlapec z Hriňovej bol prevezený leteckou záchrannou službou do Bratislavskej nemocnice, zraneniam však napokon podľahol. Bilancia tejto tragickej udalosti bola hrozivá. Zahynuli dve osoby (z toho jedno dieťa a spomínaná tehotná žena), zranilo sa celkom sedem osôb, z toho štyria dospelí a tri deti,“ doplnila Antalová.

      

Obvinenému mužovi podľa nej hrozí trest odňatia slobody od štyroch do desiatich rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies