Niekoľko tisíc Ukrajincov uviazlo na hraničnom prechode s Poľskom

NETKY.SK • 16 Marec 2020, 13:42 • 2 min
Niekoľko tisíc Ukrajincov uviazlo na hraničnom prechode s Poľskom

UKRAJINA – Ukrajinci, ktorí sa vracajú z Poľska, boli na hraničných prechod zadržaní kvôli karanténe, ktorú Varšava vyhlásila na území svojej krajiny. Na kontrolnom stanovisku „Krakovets“ sa zhromaždilo niekoľko tisíc ľudí.

slovakia

left justify in out

Podľa tých, ktorí sa nachádzajú blízko kontrolného bodu na hraničnom prechode stojí rada ľudí, ktorí chcú prekročiť hranicu a vrátiť sa na Ukrajinu, sa roztiahla na päť až šesť kilometrov. Niektorým občanom sa podarilo dostať do motorových vozidiel a prejsť kontrolným bodom rýchlejšie ako ostatným, ktorí museli ísč peši. Zároveň sa v blízkosti hraníc nenachádzajú žiadne obchody, iba niekoľko záchodov.

 

"Neviem, koľko ľudí sa tu nachádza, ale ak sú tu autobusy, určite ich nie je 100 alebo 200. Myslím si, že tu je určite niekoľko tisíc", povedal očitý svedok.

 

Zmätok vznikol v nedeľu večer po rozhodnutí poľských orgánov o zablokovaní pohraničného priechodu na hranici s Ukrajinou od polnoci 15. marca. V nedeľu svoju nespokojnosť s činnosťou pohraničnej stráže vyjadrila Litva a do Varšavy zaslala protest v súvislosti s odmietnutím pustiť litovský autobus cez hranice, a nasledovné sledovanie cez poľské územie.

 

Ukrajina tiež zaviedla svoje vlastné opatrenia, keď nariadila dočasne obmedziť vstup občanov z iných krajín na svoje územie, a zastavila leteckú dopravu v dôsledku prepuknutia koronavírusu. Rukojemníkmi týchto opatrení sa stalo 60 tisíc ich vlastných občanov nachádzajúcich sa v egyptských letoviskách. Títo turisti zostanú v karanténe, kým laboratórne testy nepreukážu neprítomnosť koronavírusovej infekcie.         



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies