Kollár zvolal mimoriadnu schôdzu. Prejednávať budú jediný bod!

NETKY.SK • 4 Február 2022, 15:50 • 2 min
Kollár zvolal mimoriadnu schôdzu. Prejednávať budú jediný bod!

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár zvolal mimoriadnu schôdzu parlamentu k obrannej dohode s USA. Začať sa má v utorok 8. 2. o 13:00.

slovakia

left justify in out

img

 

Vyplýva to z pozvánky, zverejnenej na webe NR SR. Jediným bodom programu má byť samotná Dohoda o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou SR a vládou Spojených štátov amerických. Slovenská republika a Spojené štáty zmluvu podpísali vo štvrtok večer (v noci na piatok SEČ).

 

img

 

Signatárom za Slovensko bol minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), za USA šéf diplomacie Antony Blinken. Pri podpise bol aj slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS). Zmluvu musí ešte odobriť Národná rada SR. Potrebná je tiež ratifikácia prezidentkou SR.

 

img

 

Predstavitelia vlády deklarovali, že zmluva neohrozuje suverenitu a zvrchovanosť SR. Opozícia ju kritizuje a hovorí o vytváraní amerických vojenských základní na Slovensku, približovaní amerických vojsk k ruskej hranici a okliešťovaní kompetencií našich štátnych orgánov. Prezidentka SR Zuzana Čaputová uzavretie dohody podporuje. Opozícia zmluvu kritizuje a hovorí o vytváraní amerických vojenských základní na Slovensku, približovaní amerických vojsk k ruskej hranici a okliešťovaní kompetencií našich štátnych orgánov.

 

Prečítajte si: Interpretačné doložky k obrannej dohode s USA sú obsahovo v súlade

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies