V kauze obžalovaného veľkopodnikateľa Jozefa Majského sa už rok nepojednávalo

NETKY.SK • 4 November 2013, 12:20 • 2 min
V kauze obžalovaného veľkopodnikateľa Jozefa Majského sa už rok nepojednávalo

BRATISLAVA - Už rok sa nepojednávalo pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku (ŠTS) v kauze tunelovania nebankových subjektov BMG Invest a Horizont Slovakia, kde je obžalovaný veľkopodnikateľ Jozef Majský a jeho dvaja spoločníci.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je, že spisový materiál v trestnej veci proti Dávidovi Brtvovi, ktorý bol odsúdený v samostatnom konaní za spreneveru, bol dávnejšie predložený na Najvyšší súd Slovenskej republiky (NS SR), a to z dôvodu dovolania podaného týmto odsúdeným. Po vrátení spisového materiálu bude nariadený termín hlavného pojednávania. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. "Najvyšší súd Slovenskej republiky v trestnej veci D.B. zatiaľ nevytýčil termín pojednávania," informovalo dnes TASR Tlačové oddelenie NS SR.

Naposledy sa v kauze tunelovania nebankoviek pojednávalo na začiatku novembra minulého roku, keď bol na programe výsluch bývalého riaditeľa televízie Nova Vladimíra Železného. Svedok vypovedal prostredníctvom telemosta z Brna. Výsluch Železného bol naplánovaný už na viacerých pojednávaniach, až do novembra 2012 sa ho nepodarilo uskutočniť.

Proces s obžalovaným veľkopodnikateľom Jozefom Majským a ďalšími obžalovanými Dávidom Brtvom a Patrikom Pachingerom by sa mohol po vytýčený riadneho termínu dostať do záverečnej fázy, pokiaľ nebudú z procesných strán ďalšie návrhy na dokazovanie.

Bývalý Špeciálny súd ešte 27. apríla 2007 odsúdil Jozefa M. na 12-ročný trest odňatia slobody, Dávida Brtvu na 11 rokov a Patrika Pachingera na desať rokov väzenia. NS SR neskôr verdikt zrušil a pojednávanie pokračuje na ŠTS. Obžalovaní sú v súčasnosti na slobode, okrem Dávida Brtvu, ktorý si odpykáva päťročný trest za spomínaný trestný čin sprenevery.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies