V JAR vznikne televízna stanica mapujúca Pistoriusov prípad

NETKY.SK • 29 Január 2014, 16:19 • 2 min
V JAR vznikne televízna stanica mapujúca Pistoriusov prípad

KAPSKÉ MESTO - Jeden z popredných poskytovateľov televíznych staníc v Juhoafrickej republike zriadi 24-hodinový kanál venovaný prípadu Oscara Pistoriusa, paralympijského šprintéra, ktorého obvinili z úkladnej vraždy a neoprávneného držania strelnej zbrane. MultiChoice spustí vysielanie dočasného programu 2. marca, deň pred súdnym procesom s Pistoriusom v Pretórii.

slovakia

left justify in out

Juhoafričan 14. februára 2013 nadránom zastrelil modelku Reevu Steenkampovú cez zavreté dvere toalety svojho bytu. Odmieta oprávnenosť obvinení z úkladnej vraždy a tvrdí, že išlo o nešťastnú náhodu, keď priateľku považoval za vlamača. Sudca ho 22. februára prepustil na kauciu 1 milión randov (v prepočte 83 000 eur), zadržal mu pas a nariadil absolvovanie testov na alkohol a návykové látky, uložil mu povinnosť pravidelne byť k dispozícii úradom a zakázal mu komunikovať s obyvateľmi z blízkosti miesta činu v Pretórii. Najvyšší súd v Pretórii neskôr vyhovel odvolaniu proti podmienkam kaucie a vrátil obžalovanému pas. Pistoriusovi hrozí v prípade dokázania úkladnej vraždy trest odňatia slobody v rozpätí 15 rokov až doživotne. Zatiaľ nie je známe, či sudca povolí na procese prítomnosť kamier. Pri predchádzajúcich pojednávaniach nebolo možné natočiť z nich zábery.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies