Bezpečnosť Európy závisí od bezpečnosti Ukrajiny. Ukrajinsý prezident rokuje s Merkelovou a Macronom

NETKY.SK • 16 Apríl 2021, 14:10 • 2 min
Bezpečnosť Európy závisí od bezpečnosti Ukrajiny. Ukrajinsý prezident rokuje s Merkelovou a Macronom

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskij bude v k rokovať s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom a nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Rokovanie sa bude týkať rastúceho napätia vo vzťahoch Ukrajiny s Ruskom, ktoré v posledných týždňoch zhromažďuje vojakov na ukrajinských hraniciach.

slovakia

left justify in out

 Podľa vyhlásenia kancelárie francúzskej hlavy štátu  pricestuje  prezident Ukrajiny do Paríža, kde sa stretne s Macronom na pracovnom obede. Následne sa prostredníctvom videokonferencie spoja s kancelárkou Merkelovou.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Ukrajina žiada o silnejšiu podporu krajín zo západu

Rozhovory prichádzajú v čase, keď Ukrajina a jej západní spojenci vyjadrujú znepokojenie nad koncentráciou ruských vojsk pozdĺž hranice s Ukrajinou. Podľa USA a NATO sú počty vojakov na hranici najvyššie od roku 2014.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Oživenie ťažkých bojov na Ukrajine by malo katastrofálne následky pre Slovensko, hovorí Klus


„Je čas prestať rozprávať a prijať rozhodnutia,“ povedal Zelenskij pre francúzsky denník Le Figaro. Ako dodal, piatkové rozhovory sa zamerajú na bezpečnostné otázky. „Bezpečnosť Európy závisí od bezpečnosti Ukrajiny,“ uviedol ďalej prezident, podľa ktorého sa jeho krajina usiluje o podporu EÚ a NATO.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies