V Japonsku zrušili zákaz tanca po polnoci

NETKY.SK • 23 Jún 2015, 14:27 • 2 min
V Japonsku  zrušili zákaz tanca po polnoci

BRATISLAVA - V Japonsku zrušili zákon, ktorý zakazoval tanec po polnoci alebo jednej hodine v noci v kluboch, baroch a na iných verejných miestach.

slovakia

left justify in out

Nariadenie bolo v platnosti od roku 1948, keď sa v povojnovej krajine nachádzali americké jednotky a predstavitelia vlády chceli zabrániť šíreniu prostitúcie v takzvaných tanečných sieňach. Za úpravu legislatívy parlament hlasoval minulý týždeň.

 

Podmienkou ale ostáva, že kluby a bary musia mať osvetlenosť aspoň 10 luxov, čo sa podobá osvetleniu v kine pri zapnutých svetlách. Dôvodom je pokračujúca snaha obmedziť šírenie kriminality. Kluby, ktoré túto požiadavku nesplnia, budú podliehať starému zákonu. Nové nariadenie začne platiť na budúci rok. 

 

Nezvyčajný zákon sa pritom dlhé roky neuplatňoval. V roku 2010 však počas potýčky v jednom z klubov v Osake zomrel 22-ročný študent, čo neskôr viedlo k častým policajným zásahom voči prevádzkovateľom barov a klubov i samotným dídžejom. Tí začali, hoci zákonné, konanie polície nazývať Japonská vojna tancu. Predvlani vznikla iniciatíva za zmenu legislatívy, ktorú podporilo viac ako 150-tisíc ľudí. Za úpravu sa napokon vyslovilo aj niekoľko politikov. Dôvodom je skutočnosť, že Tokio sa v roku 2020 stane hostiteľom olympijských hier. Podľa mnohých musí mesto pri takej významnej udalosti ostať živé aj po polnoci. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies