V Izraeli sa už našlo takmer 1500 tiel militantov z Hamasu

NETKY.SK • 10 Október 2023, 10:00 • 2 min
V Izraeli sa už našlo takmer 1500 tiel militantov z Hamasu

JERUZALEM / TEL AVIV - Zhruba 1500 mŕtvych tiel militantov palestínskeho radikálneho hnutia Hamas sa našlo na území Izraela v okolí pásma Gazy, oznámila v utorok izraelská armáda.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hovorca armády Richard Hecht zároveň reportérom uviedol, že izraelské bezpečnostné zložky "viac-menej obnovili kontrolu nad hranicou" s Gazou.

"Od včerajšieho večera vieme, že nikto neprišiel .. ale stále môže dôjsť k infiltráciám," dodal Hecht, podľa ktorého armáda "takmer dokončila" evakuáciu všetkých komunít v okolí hranice s touto palestínskou enklávou.

Izraelská armáda zároveň podľa agentúry AP v utorok vyhlásila, že parlament a civilné ministerstvá v Gaze sú legitímnymi cieľmi jeho ofenzívy proti hnutiu Hamas.

V sobotu vpadli komandá útočníkov palestínskeho hnutia Hamas z pásma Gazy na územie Izraela, kde bezhlavo zabíjali civilistov i príslušníkov ozbrojených zložiek a brali rukojemníkov vrátane žien, detí a seniorov. Ich vpád sprevádzalo masívne ostreľovanie územia Izraela.

Útok Hamasu si na území Izraela vyžiadal najmenej 900 obetí na životoch, pripomína AFP. Izrael v reakcii na tento bezprecedentný útok letecky i delostrelecky bombardoval ciele Hamasu v pásme Gazy, kde v dôsledku toho zahynulo už najmenej 687 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Týždeň
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies