Sulík podáva v súvislosti s dotáciami na nájomné trestné oznámenie

NETKY.SK • 2 Jún 2021, 13:31 • 2 min
Sulík podáva v súvislosti s dotáciami na nájomné trestné oznámenie

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky podáva trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu subvenčného podvodu.

slovakia

left justify in out

Týka sa medializovaného prípadu skupiny bratislavských poslancov, ktorí mali neoprávnene žiadať o dotácie na nájomné. Počas stredajšieho rokovania vlády o tom informoval minister hospodárstva Richard Sulík.

 

img

„Je to vec, ktorá ma obzvlášť mrzí, pretože sme sa snažili, aby sme pomoc poskytli rýchlo a nebyrokraticky,” uviedol minister. Zároveň potvrdil, že každý jeden podozrivý prípad kontrolujú, voči vinníkom budú postupovať nekompromisne a podávať aj ďalšie trestné oznámenia. Celkovo by podozrivé žiadosti mali tvoriť asi jedno percento poskytnutej pomoci.

 

Prečítajte si tiež: Kto je v očiach voličov najdôveryhodnejším členom vlády SR?

„Som sklamaný z tohto konania a chcel by som všetkých ostatných žiadateľov upozorniť, že tu bude platiť nulová tolerancia," pokračoval Sulík a zároveň všetkých, ktorí o peniaze požiadali neoprávnene vyzval, aby ich vrátili. O dotácie môžu podnikatelia žiadať do konca júna, po tomto termíne avizuje minister dôsledné a intenzívne kontroly.

„Apelujem na tých, ktorí sa ulakomili a nechali ovládnuť chamtivosťou, aby sa spamätali a peniaze vrátili. Vráťte, prosím vás, tie peniaze, aby ste nemali v krátkej budúcnosti problém," odkázal minister nepoctivým podnikateľom. Zároveň potvrdil, že na pôde rezortu už vniká akási „čierna" listina. Podľa Sulíka nie je možné žiadosti kontrolovať v reálnom čase a v prípade nástupu tretej vlny a opätovného spustenia pomoci by postupovali rovnako.

 

Mohlo by vás zaujímať: Igor Matovič nemá problém s prepracovaním dlhovej brzdy a so znovuzaradením do pripomienkového konania

Rezort hospodárstva už vyplatil v druhom kole dotácií na nájomné viac ako 49 miliónov eur. Pomoc poskytol takmer 35-tisíc žiadateľom. V prvej vlne štát takýmto spôsobom pomohol viac ako 19-tisíc subjektom a vyplatil takmer 40 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies