Heger: Pomoc Ukrajine je naša morálna povinnosť, Fico a Blaha sú najväčší dezinformátori

NETKY.SK • 8 August 2022, 18:54 • 2 min
Heger: Pomoc Ukrajine je naša morálna povinnosť, Fico a Blaha sú najväčší dezinformátori

BRATISLAVA - Predseda vlády tiež hovorí, že Robert Fico si želá, aby na Ukrajine vyhralo Rusko.

slovakia

left justify in out

Eduard Heger vo svojom vyjadrení na sociálnej sieti ostro skritizoval opozičných politikov zo SMER-SD, predsedu Roberta Fica a poslanca parlamentu Ľuboša Blahu. Podľa neho „títo ozuby ozbrojení dezinformátori prehrávajú."

 

„Keď hovorím, že mojou prioritou je udržanie štvorkoalície, myslím tým aj na postavenie Slovenska v Európe a vo svete; myslím tým aj na našu zahranično-politickú orientáciu. Ráno, kedy Rusko napadlo Ukrajinu, bolo zároveň aj tvrdým prebudením do reality. Mnohí od tej chvíle pochopili, že solidarita a spojenectvo v EÚ a NATO je našou záchranou, aby sme nedopadli ako náš východný sused," napísal predseda vlády. 

 

Zo sveta: Amnesty International: Naša správa o Ukrajine vyvolala bolesť, ale je pravdivá

 

img

 

Ďalej pokračoval s vyjadrením o opozičných politikoch, ktorí podľa jeho slov, sa chcú dostať k moci aj preto, aby paktovali s Ruskom. 

 

 „Robert Fico a jeho hlavný trubadúr Ľuboš Blaha však aj v utrpení ukrajinského ľudu našli príležitosť šíriť zlobu a chaos. Len aby sa dostali späť k moci a zastavili našu slovenskú „inváziu“ spravodlivosti. Najskôr nás volali vojnoví štváči a po vypuknutí vojny zašli ešte ďalej. Pripomeňme si ich najväčšie lži, ktoré bezohľadne šírili," napísal Heger. 

 

img

 

Vojenská pomoc Ukrajine

 

Premiér najprv uviedol slová Roberta Fica: „Čaputová s Hegerom nás otvorene ťahajú do vojny na Ukrajine. Darovanie multimiliónového systému protivzdušnej obrany S-300 Ukrajine je vojnovým činom s nedoziernymi následkami pre Slovensko."

 

Napísal k nim: 

 

„Robert Fico si želá, aby vojnu na Ukrajine vyhralo Rusko. Inak si neviem vysvetliť jeho kritiku našej pomoci. Spolu s ďalšími demokratickými krajinami pomáhame v rámci našich možností slabšiemu. Je to naša morálna povinnosť, ale aj správna investícia do budúcnosti. Nechceme mať militantné Rusko na hraniciach. Želáme si nezávislú, prosperujúcu a demokratickú Ukrajinu, ktorá časom vstúpi do Európskej únie. Tak ako jej pomáhame vo vojne, pomôžeme jej aj s prístupovým procesom. Mimochodom, protivzdušný systém ruskej výroby S-300 nahradili oveľa výkonnejšie Patrioty. Náš vzdušných priestor nebolo ešte nikdy tak dobre chránený ako teraz."

 

img

 

V statuse sa taktiež venoval Ľubošovi Blahovi, ktorý naňho i na štát podal žalobu a súdi sa aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. 

 

„Okolo obrannej zmluvy o vojenskej spolupráci s USA sa rozpútala bezohľadná dezinformačná kampaň. Samozrejme nič z nej sa nepotvrdilo. Americkí vojaci mali podľa nej okupovať naše územie. Ľuboš Blaha aj takýmito absurdnými výrokmi začal podsúvať verejnosti strach, že americkí vojaci prídu znásilňovať slovenské ženy. Miesto toho na naše územie prišli profesionálni vojaci, ktorí spolu s našimi vojakmi chránia naše hranice a občanov. Celkovo na Slovensku podľa ministra obrany Jaroslava Naďa pôsobí okolo 1600 spojeneckých vojakov. Vojakov, ktorí riskujú v ochrane nášho pokoja a slobody svoj život," uzavrel predseda vlády. 

 

Z domova: Milan Krajniak o tom, v čom SaS dnes klamala o jeho ministerstve. Zverejnil aj dôkazy
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona