Ako by sme volili v novembri 2023? Voľby by vyhral opäť Smer

NETKY.SK • 21 November 2023, 11:55 • 2 min
Ako by sme volili v novembri 2023?   Voľby by vyhral opäť  Smer

Ako predvolebná, tak aj povolebná rétorika Roberta Fica neprešla zmenou. Neprajníkom, či inak neveriacim možno len povedať, že od znalosti procesov ako v domácej tak aj v zahraničnej politike, ktoré získal počas svojho viacnásobného pôsobenia vo funkcii preméra, prešli tieto vývojom. Analýzu tohto vývoja prenechám politológom. Faktom ostáva, že ľudia na Slovensku očakávajú od jeho vlády o.i aj vysporiadanie sa s temným obdobím rokov 2020 – 2023 a aj vyvodenie zodpovednosti voči ľuďom, ktorí prispeli väčšou či menšou mierou k polarizácii spoločnosti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zázračné preferencie PS?
Predvolebné prieskumy sú skutočne ďalšou kapitolou (aj)manipulácie (?) verejnou mienkou. Približne od leta 2023 v nich badať  nielen pre autora týchto riadkov nepochopiteľný jav: stúpajúce preferencie Progresívneho Slovenska.V lete to bolo stúpanie zrejme zapríčinené  intenzitou slnečného žiarenia. Ale teraz? Na zamračené počasie skutočne nepochopiteľný jav....


Podľa prieskumu agentúry AKO, ktorý realizovala od 7 do 14.novembra 2023 na vzorke 1000 respondentov pre reláciu Na hrane televízie JOJ,  uverejnenej v denníku Teraz (Prieskum: Voľby by v novembri vyhral Smer-SD) by voľby  do Národnej rady (NR) SR v novembri vyhrala strana Smer-SD so ziskom 24 percent hlasov. Nasleduje Progresívne Slovensko (PS) s 20,1 percenta a Hlas-SD s 15,4 percenta hlasov. Do parlamentu by sa dostalo aj hnutie KDH (6,9 percenta), strana SaS (5,9 percenta) a SNS (5,4 percenta).

 

Pred bránami NR SR by zostala koalícia hnutia Slovensko (predtým OĽANO), Kresťanská únia a Za ľudí (6,6 percenta), keďže by nedosiahla sedempercentné kvórum požadované pre koalície. Nasleduje Republika (4,9 percenta), Aliancia (4,4 percenta), hnutie Sme rodina (2,7 percenta) a strana Demokrati (2,3 percenta). Potrebných päť percent by nezískali My Slovensko (0,8 percenta), ĽSNS (0,3 percenta), KSS (0,2 percenta) a Modrí, Most-Híd (0,1 percenta).

Na základe výsledkov prieskumu by Smer-SD v parlamente získal 47 kresiel, PS 39 a Hlas-SD 30. S 13 poslancami by v NR SR bolo KDH, SaS by mala 11 mandátov a SNS desať kresiel..



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Štefan Michalík
Štefan Michalík, Zdroj foto: FB Róbert Fico
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies