V Irkutsku predstavili nové ruské dopravné lietadlo

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 15:33 • 2 min
V Irkutsku predstavili nové ruské dopravné lietadlo

MOSKVA - Za účasti ruského premiéra Dmitrija Medvedeva sa dnes v Irkutsku uskutočnila prezentácia nového ruského dopravného lietadla MS-21-300 - dvojmotorového stroja, ktorý bude s kapacitou 150-212 pasažierov vhodný pre lety na krátkych a stredne dlhých trasách.

slovakia

left justify in out

Predseda ruskej vlády pri tejto príležitosti uviedol, že nový model je signálom, že v globálnom meradle krajina nevypadne z ligy najvýznamnejších výrobcov lietadiel. Súčasne poznamenal, že technickou úrovňou nové ruské lietadlo prevyšuje všetky súčasné stroje.

 

Výrobca dostal zatiaľ 175 objednávok na svoj nový produkt, ktorého prvé exempláre dostane najväčšia ruská letecká spoločnosť Aeroflot.

 

Predpokladá sa, že prvé lety nového lietadla sa uskutočnia od decembra 2016 do februára 2017. Dodávka prvých strojov by mohla byť reálna v roku 2018 a ich sériová výroba po roku 2020.

 

Odborníci vidia v ruskej novinke konkurenta pre lietadlá typu Airbus A-320 a Boeing 737.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies