V Galante budú najlepší bencheri atakovať 350 kg v tlaku na lavičke

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 21:11 • 2 min
V Galante budú najlepší bencheri atakovať 350 kg v tlaku na lavičke

GALANTA - Powerliftérska organizácia AWPC-Slovakia pripravila na sobotu 20. apríla 2013 v Mestskom kultúrnom stredisku v Galante Medzinárodné Open majstrovstvá Slovenska v tlaku na lavičke.

slovakia

left justify in out

Šampionát sa opäť kvôli zvýšeniu kvality súťaže organizátor rozhodol usporiadať ako Medzinárodný Open pretek. Najvyššia domáca súťaž bude teda zápolením aj s účasťou zahraničných pretekárov. Organizačný tím eviduje 74 prihlásených pretekárov zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska a Rakúska.

V rámci šampionátu sa uskutoční opäť aj tradičný Memoriál Juraja Gyeváta pre pretekárov Masters (starších ako 40 rokov). Juraj Gyevát bol zakladateľom a dlhoročným predsedom, trénerom a pretekárom klubu silového trojboja KKST Gyevat Galanta, ktorý nesie meno tejto legendy. Organizátor si aj touto cestou chce uctiť jeho pamiatku.

Domáci šampionát bude pre členov AWPC-Slovakia zároveň i nominačnou súťažou na majstrovstvá Európy, ktoré sa budú konať v júni v Trnave, a na septembrové MS, ktoré sa uskutočnia v Nemecku.

Diváci môžu v priebehu dňa vidieť viac ako 200 súťažných pokusov v jednej z najobľúbenejších silových disciplín, v tlaku na lavičke. Lákadlom môžu byť maximálne výkony najlepších bencherov na úrovni 300 kg. V štartovom poli sa nachádzajú aj pretekári, pre ktorých je tento rok cieľom zatlačiť 350 kg. Na to, či sa to niekomu podarí už cez víkend v Galante sa môžu prísť presvedčiť diváci na vlastné oči.

Viac informácií o M-SR 2013 v tlaku na lavičke nájdete na stránkach AWPC-Slovakia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies