V eurotuneli zahynul ďalší utečenec, od začiatku leta ide o 13. obeť

NETKY.SK • 30 September 2015, 12:54 • 2 min
V eurotuneli zahynul ďalší utečenec, od začiatku leta ide o 13. obeť

CALAIS - Telo utečenca z Eritrey našli dnes v eurotuneli pod Lamanšským prielivom, oznámili francúzske úrady. Nemenovaný muž je najnovšou obeťou opakovaných pokusov tisícov afrických a blízkovýchodných migrantov utekajúcich pred vojnovými konfliktmi a chudobou dostať sa cez eurotunel z Francúzka do Británie, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia úradov francúzskeho departementu Pas-de-Calais mladého dvadsiatnika evidentne zrazil prechádzajúci nákladný vlak neďaleko ústia do tunela v Calais na severovýchode krajiny. Jeho telo sa našlo dnes.

Spoločnosť Eurotunnel, prevádzkujúca nákladnú dopravu v tuneli, uviedla, že táto "nehoda nanešťastie iba potvrdzuje, že akýkoľvek pokus ilegálne prejsť popod Lamanšský prieliv predstavuje značné riziko".

 

Od začiatku tohtoročného leta prišlo na trati ústiacej do eurotunela o život 13 migrantov. Utečenci si vybudovali tábory v okolí Calais a veria, že sa im podarí dostať sa do nákladných či osobných vlakov smerujúcich do Británie. V reakcii na zvýšené úsilie migrantov dostať sa do vlakov premávajúcich medzi Francúzskom a Britániou posilnili obe strany dohľad nad prístupovými cestami do eurotunela.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies