FOTO V Dubaji vyrastie mrakodrap vyšší ako Burdž Chalífa

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 17:00 • 2 min
FOTO V Dubaji vyrastie mrakodrap vyšší ako Burdž Chalífa

DUBAJ – V Dubaji vyrastie nový mrakodrap, ktorý bude ešte vyšší a krajší ako Burdž Chalífa. Postaví ho vládou podporovaná spoločnosť Emaar Properties, ktorá chce, aby bola rozpoznateľná ľuďmi z celého sveta.

slovakia

left justify in out

Nový mrakodrap bude mať rotujúce balkóny, strešné záhrady inšpirované Babylonom a vyhliadkovou terasou s výhľadom na celý Dubaj.

Nie je známe, aká vysoká bude nová ikona púštneho mesta, avšak prezident spoločnosti Mohamed Alabbar povedal, že bude vyššia ako Burdž Chalífa (828 metrov).

Nepôjde však o klasický mrakodrap, ale skôr o vežu, keďže v nej nebude dostatok priestoru, aby v nej ľudia mohli žiť alebo pracovať. Architektov inšpirovali mýtické Semiramidine visuté záhrady, takže na veži bude veľa zelene a stromov.

Spoločnosť Emaar potvrdila, že v novom mrakodrape bude hotel, butiky a reštaurácie. Veža bude centrom novej výstavby v blízkosti prírodnej rezervácie plnej vodných vtákov, ako sú plameniaky. Otvorenie je naplánované v roku 2020, keď bude Dubaj hostiť World Expo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies