V dôsledku búrlivého počasia ostalo 17-tisíc ľudí západného Škótska bez elektriny

NETKY.SK • 10 December 2014, 12:46 • 2 min
V dôsledku búrlivého počasia ostalo 17-tisíc ľudí západného Škótska bez elektriny

LONDÝN - Približne 17.000 obyvateľov západného Škótska zostalo dnes bez elektriny po tom, ako krajinu zasiahla extrémne silná vlna búrkového a veterného počasia.

slovakia

left justify in out

Prudký dážď sprevádzal nárazový vietor s rýchlosťou až 130 kilometrov za hodinu, napísala agentúra Reuters.
     

Silnému vetru a intenzívnemu dažďu čelili v noci nadnes oblasti Škótska, Severného Írska a severného Anglicka. Úrady tiež vydali varovanie pred vetrom s potenciálnou možnosťou ohrozenia životov a nehnuteľností. Výstraha platila pre časti škótskych západných ostrovov a severné Shetlandy. 
     

Britský meteorologický úrad upozornil obyvateľov, aby sa počas dňa v niektorých častiach severnej a strednej Británie pripravili na víchrice, búrky sprevádzané silným vetrom a vysoké vlny. "Verejnosť by sa mala pripraviť na nebezpečné podmienky, špeciálne popri hrádzach a pobrežných cestách vystavených na západ," uviedol úrad na svojej webovej stránke.
     

Škótska distribučná spoločnosť vodnej elektrárne uviedla, že jej inžinieri opravujú škody napáchané na západných ostrovoch a obnovujú dve elektrárne s tým, že sa očakáva, že všetci odberatelia aby mali mať obnovené dodávky elektriny okolo obeda miestneho času.
     

Extrémne poveternostné podmienky zasiahnu v tomto ročnom období Britániu pravidelne. Minulý rok zostali pre prívalový dážď a vietor o sile hurikánu na Štedrý deň bez elektriny tisíce ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies