V Doneckej oblasti prišlo o život najmenej 21 civilistov

NETKY.SK • 4 Máj 2022, 06:45 • 2 min
V Doneckej oblasti prišlo o život najmenej 21 civilistov

KYJEV – Ruské útoky v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny si v utorok vyžiadali celkovo 21 civilných obetí a 27 zranených. Informoval o tom miestny gubernátor Pavlo Kyrylenko. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Najmenej 10 ľudí prišlo o život pri ostreľovaní koksovne v meste Avdijivka a ďalších 15 utrpelo zranenia, uviedol gubernátor Doneckej oblasti Kyrylenko na sociálnej sieti Telegram. Dodal, že ďalších 11 osôb zahynulo pri ostreľovaní miest Lyman a Vuhledar a obcí Veľká Novosilka a Šandriholove. Podľa Kyrylenka ide o najvyšší denný počet civilných obetí od aprílového ruského útoku na železničnú stanicu v meste Kramatorsk, kde prišlo o život 59 osôb.

 

img

 

Rusko v ostatných týždňoch zintenzívnilo útoky na územia ovládané Kyjevom v Donbase na východe Ukrajiny. Moskva sa na Donbas, ktorý už od roku 2014 čiastočne ovládajú proruskí separatisti, zamerala po tom, ako stiahla svojich vojakov z okolia ukrajinského hlavného mesta Kyjev.

 

Možno vás zaujme: Biden navštívil továreň zbrojárskej spoločnosti Lockheed Martin



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies