V Pohorelskej Maši sa už po tretí raz uskutoční festival Čudesno

NETKY.SK • 16 August 2023, 10:25 • 2 min
V Pohorelskej Maši sa už po tretí raz uskutoční festival Čudesno

Pohorelá-Na obyvateľov Breznianskeho okresu aj návštevníkov čaká atraktívny program

slovakia

left justify in out

Kultúrne podujatia sú niečím, čo viacerí k životu nutne potrebujeme. Spôsobujú nám radosť aj zážitky a okrem toho aj nečakané stretnutia s blízkymi či priateľmi. Najmä v lete sa s nimi vždy roztrhne vrece. Konajú sa v malých dedinkách aj veľkých mestách. Sú plné hudby, spevu alebo špecifické-divadelné, historické....V Breznianskom okrese sa už o pár dní uskutoční festival s originálnym názvom ČUDESNO.

 

 

Už po tretí raz sa v Pohorelskej Maši, časti obce Pohorelá v Breznianskom okrese, uskutoční multižánrový festival Čudesno. Miestom jeho konania 19. augusta je historický Coburgovský park, kde na návštevníkov od poludnia až do neskorého večera čaká pestrý program. Informoval o tom na sociálnej sieti hlavný organizátor, občianske združenie (OZ) Coburgovci na Slovensku. 

V programe sú rodinné prírodno-lesnícke aktivity, lesná pedagogika, jazdenie na poníkoch, sokoliari, ale aj prezentácia slovenských divokých hôr v podaní dlhoročného wildlife filmára a otvorenie výstavy akademického maliara Štefana Galváneka Pohorelský železiarsky komplex na plátne. O bylinkách spod Kráľovej hole a ich využití porozpráva fytoterapeutka Edita Gabajová. Odznejú tiež prednášky o baníckom podnikaní Coburgovcov na pomedzí Spiša a Gemera či o detstve cára Ferdinanda a jeho detí.

Nebudú chýbať ani remeselné stánky a kultúrne vystúpenia. "V programe si nájdu niečo pre seba nadšenci histórie, ktorí bažia po nových informáciách a vzdelaní, ale i deti, ktoré túžia spoznávať svet vôkol seba hrou a zážitkami. Večer bude čarovný, tanečno-muzikálno-éterický dotvorený tôňou storočných stromov v parku. Rozpovedia príbehy minulé, a tak na chvíľku opäť ožije železná história, ktorá formovala región Horehronie do jeho dnešnej podoby," avizujú z Občianskeho združenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies