Ruskí odborníci a lekári sú pripravení vycestovať do Srbska

NETKY.SK • 3 Apríl 2020, 11:50 • 2 min
Ruskí odborníci a lekári sú pripravení vycestovať do Srbska

MOSKVA - Osem lekárskych tímov so zdravotníckym vybavením, ako aj tím vyčlenených špecialistov z Ruského laboratória chemickej bezpečnosti sú pripravení na presun do Srbska. Ruské ministerstvo obrany o tejto skutočnosti informovalo počas dnešných hodín.

slovakia

left justify in out

"V súčasnosti je na vojenskom letisku Chealovsky sústredených osem lekárskych a ošetrovateľských tímov, ktoré sú vybavené moderným zdravotníckym zariadením. Okrem nich sa tam nachádza aj tím špecialistov v oblasti radiačnej, chemickej a biologickej obrany. Ten má pôsobiť na dezinfekčné činnosti s komplexmi analýzy patogénnych materiálov, aerosólovou dezinfekciou vozidiel, budov a štruktúr a potrebnou dodávkou dezinfekčných prostriedkov. je takisto pripravený na presun lietadiel IL-76 ruských leteckých síl do Srbska," uvedene v hlásení ministerstva obrany Ruskej federácie.

 

Tlačová služba Kremľa, podľa výsledkov telefonického rozhovoru prezidentov Ruskej federácie a Srbska, Vladimíra Putina a Alexandra Vučiča oznámila, že Rusko poskytne Srbsku humanitárnu pomoc v súvislosti s koronavírusom. Pomoc vrátane vyslania špecialistov sa bude poskytovať najmä prostredníctvom ministerstva obrany Ruska.

 

Podľa najnovších údajov Ministerstva zdravotníctva Srbska zomrelo na koronavírus v krajine 31 ľudí, celkový počet pacientov nakazených COVID-19 dosiahol 1 171.

 

Zdroj: ria.ru/20200403/1569531659.html  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona