V Chemosvite spustili do prevádzky 11-farebníkový hĺbkotlačový stroj

NETKY.SK • 4 Október 2012, 12:05 • 2 min
V Chemosvite spustili do prevádzky 11-farebníkový hĺbkotlačový stroj

V Chemosvite spustili do prevádzky 11-farebníkový hĺbkotlačový stroj - Slovensko V Chemosvite, spoločnosti na výrobu fólií a obalov v meste Svit (okres Poprad), dnes uviedli do skúšobnej prevádzky nový 11-farebníkový hĺbkotlačový stroj. Ide už o šiesty hĺ

slovakia

left justify in out

img

V Chemosvite, spoločnosti na výrobu fólií a obalov v meste Svit (okres Poprad), dnes uviedli do skúšobnej prevádzky nový 11-farebníkový hĺbkotlačový stroj. Ide už o šiesty hĺbkotlačový stroj, ktorý táto akciová spoločnosť zakúpila od roku 1994. 

„Nový hĺbkotlačový stroj umožňuje výrobu flexibilných obalov pri rýchlosti do 450 metrov fólie za minútu. Je výrazným prírastkom pre firmu z hľadiska konkurencieschopnosti na trhu, máme s ním nové možnosti a zvýši sa aj produktivita výroby,“ uviedol výkonný riaditeľ a. s. Chemosvit Fólie Jaroslav Mervart. Tieto stroje sa využívajú predovšetkým na výrobu potravinárskych fólií. Náklady na zakúpenie stroja spolu s pridruženými nákladmi v iných oddeleniach sa vyšplhali na 8 miliónov eur, stroj vyrobila nemecká firma.

Svitská spoločnosť sa rozhodla pre túto investíciu aj napriek stále pretrvávajúcej hospodárskej kríze. „V dobe krízy sa nárast a klesanie dopytu veľmi mení a práve tento stroj nám ponúka kapacitnú rezervu, ktorá dokáže uspokojiť tak štandardné, ako aj mimoriadne požiadavky klientov napríklad v sezóne,“ vysvetlil Mervart. 
Vďaka uvedeniu nového stroja do prevádzky spoločnosť zamestnala 20 nových pracovníkov. „Dá sa povedať, že zamestnanosť u nás je momentálne stabilná, a to aj vďaka takýmto novým investíciám, pretože bez nich by, predpokladám, trend zamestnanosti bol klesajúci. Táto nová investícia pomáha udržať a zároveň aj vytvoriť nové pracovné miesta,“ dodal Mervart.

Nový 11-farebníkový stroj vyvolal zvýšenú potrebu tlačových valcov, preto mnohé investície za posledné dva roky smerovali do prípravy tlače. Zakúpilo sa nové gravírovacie zariadenie, nové laserové osvitovacie zariadenie a tiež dva kašírovacie stroje na laminovanie obalových fólií. 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies