Premiér Matovič pripustil obnovenie celoplošných opatrení v boji proti pandémii, opäť sa všetko zavrie?

NETKY.SK • 7 September 2020, 14:36 • 2 min
Premiér Matovič pripustil obnovenie celoplošných opatrení v boji proti pandémii, opäť sa všetko zavrie?

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Igor Matovič v relácii Na telo pripustil obnovenie celoplošných opatrení v boji proti pandémii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Matovič uviedol, že v prípade, ak bude aj naďalej počet nakazených skokovo rásť a úrady verejného zdravotníctva nebudú schopné dohľadávať kontakty, vláda pristúpi k obnoveniu celoplošných opatrení. "Ak sa situácia začne vymykať spod kontroly, lokálne opatrenia nebudú dostatočné," povedal priemér. 

 

Celoplošné opatrenia

„Budú musieť, bohužiaľ, nastúpiť aj celoplošné opatrenia. Približne, keď bude polovica nakazených nedohľadateľných, bude tu komunitné šírenie,“ uviedol premiér.

 

“Ak bude v daný deň približne polovica ľudí zo všetkých pozitívnych prípadov takých, že nebude jasné, ako sa nakazili, tak vtedy tu máme komunitné šírenie. V tom prípade by to mala byť hranica, kedy už ideme do celoplošných opatrení. Nie je to teda automaticky o počte prípadov,” skonštatoval.

 

Mohlo by vás zaujímať: Minister Krajčí je v karanténe, dostal sa do kontaktu s pozitívne testovaným

 

Komunitné šírenie

„Ak budeme mať napríklad z 300 alebo len zo 100 potvrdených prípadov 80, ktoré sa nevedia dohľadať, máme tu komunitné šírenie. Zatiaľ sme v štádiu, že Úrad verejného zdravotníctva hovorí, že situáciu máme pod kontrolou. Čiže vieme a stíhame dohľadávať,“ vysvetlil Matovič.

 

Predseda vlády sa tiež obáva, že tento týždeň Slovensko dosiahne aj 300 potvrdených prípadov, čo môže byť už číslo, kedy regionálne úrady verejného zdravotníctva nebudú schopné dohľadávať kontakty.

 

 

Ako ďalej uviedol, po telefonickom dohovore s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím, sa zúčastní na pondelkovej porade pandemickej komisie, ktorá bude prehodnocovať zavedenie ďalších opatrení.

 

Dôvodom je znepokojenie šéfa rezortu zdravotníctva, že regionálne úrady majú aj napriek vzrastajúcim číslam nakazených, obavu prijímať prísnejšie pandemické opatrenia. Načo premiér reagoval, že v prípade ak sa tieto obavy potvrdia, je rozhodnutý postaviť sa pred ľudí a zasiahnuť. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona