V Česku zadržali ženu, ktorá opakovane hrozila bombovými útokmi

NETKY.SK • 22 December 2015, 06:48 • 2 min
V Česku zadržali ženu, ktorá opakovane hrozila bombovými útokmi

PRAHA/BRNO - Za anonymnými e-mailovými hrozbami bombovými útokmi v okolí juhomoravského Blanska z uplynulých dní bola 43-ročná žena z Lysíc, ktorá sa nimi chcela podľa informácií denníka Mladá fronta Dnes pomstiť policajtom.

slovakia

left justify in out

Dôvodom boli ich aktivity voči nej v súvislosti s jej drobnými priestupkami v občianskom spolunažívaní.

Žena hrozila bombovými útokmi na rôznych miestach regiónu, čím zamestnávala nielen policajtov, ale aj dobrovoľných a profesionálnych hasičov. Medzičasom sa ju podarilo zadržať, informoval server iDNES.cz.

 

Jej hrozby si 9. decembra vynútili evakuáciu takmer sto úradníkov z Mestského úradu v Boskoviciach. Objektom hrozieb bola o šesť dní neskôr aj jedna z boskovických reštaurácií, opäť tamojší Mestský úrad či Stredná škola gastronomická v Blansku, ktorú muselo opustiť viac ako 300 žiakov a pedagógov.

 

Polícia, ktorá ženu považovala za podozrivú už 9. decembra, požiadala štátnu zástupkyňu o podanie návrhu na uvalenie väzby. Za trestný čin šírenia poplašnej správy jej hrozí nielen uhradenie škôd spôsobených nasadením zložiek integrovaného záchranného systému, ale aj dvojročné väzenie.

 

Žena je podľa dostupných informácií napriek duševným problémom trestne zodpovedná.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies