Preteky v Taliansku pokazila Paulíne Fialkovej tretia streľba

NETKY.SK • 18 Február 2020, 16:37 • 2 min
Preteky v Taliansku pokazila Paulíne Fialkovej tretia streľba

ANTERSELVA - Majsterkou sveta vo vytrvalostných pretekoch v biatlone, ktoré sa konali v talianskej Anterselve, sa stala domáca Dorothea Wiererová. Najlepšie zo Sloveniek skončila Paulína Fialková na 24. mieste.

slovakia

left justify in out

Stupne víťazov

Wiererová získala po triumfe v stíhačke druhé zlato pred vlastným publikom. Stačili jej k tomu aj dve trestné minúty. Striebro získala s odstupom 2,2 sekundy Nemka Vanessa Hinzová, ktorá minula iba raz na poslednej položke. Bronz patrí Nórke Marte Olsbuovej Röiselandovej (+15,8).

 

img

 

Chybná streľba P. Fialkovej

Paulína Fialková odštartovala preteky veľmi dobre. Prvú streľbu v ľahu absolvovala bez chyby a na medzičase mala druhý najlepší čas iba 1,6 sekundy za Nórkou Röiselandovou. Pri úvodnej streľbe v stoji netrafila hneď prvý terč, ani druhú položku v ľahu nezačala dobre, keď minula prvé dve rany. Na štvrtej streľbe zaznamenala jednu chybu.

 

img

 

"Tretia streľba všetko pokazila. Dostala som informácie, že dávam rany vľavo hore, no neupravila som mierku. Moja chyba, mala som zareagovať, budem si to vyčítať. Do preteku s hromadným štartom vložím už úplne všetko a buď to výjde, alebo nevýjde," povedal Paulína Fialková.

 

Ivona prepískla tempo

Mladšia zo sestier Fialkových Ivona si preteky pokazila na poslednej položke, skončila 40. Na prvých troch strieľala solídne s bilanciou 1-1-0. Lenže na záver zaznamenala tri trestné minúty. "Na lyžiach som sa cítila lepšie, ako vo všetkých ostatných pretekoch. Servismani odviedli brutálne dobrú prácu. Lenže vo štvrtom kole som prepískla tempo. Nechala som sa uniesť a na poslednej stojke sa mi roztriasli nohy a neustála som to," vyhlásila.

 

img

 

Zvyšné slovenské reprezentantky 

Z kvarteta Sloveniek trafila najviac terčov Veronika Machyniaková, ktorá minula dvakrát na prvej stojke a raz na druhej streľbe v stoji a obsadila napokon 63. miesto. Terézia Poliaková odštartovala preteky zle, so štyrmi ranami mimo. Potom už minula iba raz v ľahu na tretej polože a skončila na 86. mieste.

 

img

 

Majstrovstvá sveta vo švédskom Östersunde

vytrvalostné preteky žien (15 km): 1. Dorothea Wiererová (Tal.) 43:07,7 min. (2 trestné minúty), 2. Vanessa Hinzová (Nem.) +2,2 s (1), 3. Marte Olsbuová Röiselandová (Nór.) +15,8... 24. Paulína FIALKOVÁ +3:15,8 (4), 40. Ivona FIALKOVÁ +4:30,7 (5), 63. Veronika MACHYNIAKOVÁ +6:29,6 (3), 86. Terézia POLIAKOVÁ (všetky SR) +9:21,5 (5)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies