V Česku vlani chytili menej cudzincov, ktorí boli v krajine nelegálne

NETKY.SK • 16 Február 2017, 14:16 • 2 min
V Česku vlani chytili menej cudzincov, ktorí boli v krajine nelegálne

PRAHA - Česká polícia chytila vlani spolu 5261 cudzincov, ktorí sa na území Českej republiky nachádzali nelegálne. Ide o 3302 cudzincov menej než ich zadržali v roku 2015 v čase migračnej krízy.

slovakia

left justify in out

V najväčšom počte sa v roku 2016 v ČR nelegálne zdržiavali Ukrajinci, ktorí tvorili takmer tretinu všetkých zadržaných. Napísal to dnes český spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na informácie českej Cudzineckej polície.

Štatistiky chytených migrantov v ČR sa vrátili do stavu spred roka 2015, než vypukla migračná kríza, konštatoval šéf cudzineckých policajtov Milan Majer. "Jedným z dôvodov je uzavretá dohoda EÚ s Tureckom, ktoré prestalo púšťať utečencov do Európy," povedal novinárom Majer.

Okrem Ukrajincov boli vlani v Česku nelegálne najčastejšie Rusi, Kuvajťania a Vietnamci. Na piatom mieste to boli Sýrčania, ktorí v roku 2015 v dôsledku utečeneckej krízy patrili medzi najčastejšie zadržaných cudzincov.

Vlani sa taktiež zo 168 na 56 znížil počet ľudí, ktorí pomáhali cudzincom k nelegálnemu pobytu či k prekročeniu hranice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies