Svetový šampión o najväčšej MMA pyramíde v jeden deň: Nečaká ma tam žiadne nebezpečenstvo!

NETKY.SK • 24 Marec 2023, 10:8 • 2 min
Svetový šampión o najväčšej MMA pyramíde v jeden deň: Nečaká ma tam žiadne nebezpečenstvo!

Ukrajinský bojovník Alexander Butenko bude ďalším účastníkom EUROGOLD pyramídy o 30 000 eur. Jeden z najlepších a najskúsenejších európskych bojovníkov si nepripúšťa nič iné ako víťazstvo. Bratranec legendárneho Alekseya Oleinika má za sebou neuveriteľných 74 zápasov a v repertoári svojich súperov nevidí nič, čím by ho mali vôbec ohroziť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Cesta na vrchol už ako tínedžer

Vo východnej Európe je tradíciou vysoká úroveň bojových umení zameraných na zem. Zápasenie a sambo boli športy, v ktorých začínal aj Alexander. Veľkú oporu našiel vo svojom bratrancovi Alekseyovi Oleinikovi. “Keď som mal 18, išiel som do gymu prvýkrát. Aleksey mi ponúkol zúčastniť sa súťaží v zápasení. Celé som to vyhral a potom som sa dostal k súťažiam v combat sambe. Opakovane som sa stal šampiónom Ukrajiny v jiu-jitsu, vyhral veľký turnaj v Moskve a ponúkli mi prvý profesionálny MMA zápas,” povedal o svojich úspechoch pred začiatkom kariéry v zmiešaných bojových umeniach. Tú začal už v roku 2008 a počas nej si prešiel obrovskými ligami, v ktorých sa mu podarili veľké úspechy.

img

 

MMA kariéra, o akej sa mnohým ani nesníva

Butenko zápasil počas celej svojej kariéry v ukrajinských a ruských organizáciách, v ktorých zápasili elitní svetoví zápasníci. “Mám obrovské skúsenosti v MMA. Najdôležitejšie zápasy som mal asi v organizácii M-1 Global, kde som bojoval o titul. V tom čase to bola 4. najlepšia organizácia sveta a opasok som napokon vyhral,” zaspomínal si na svoje pôsobenie v prestížnej ruskej lige.

V organizácii M-1 Global sa dokopy predstavil v 17 dueloch, z ktorých si odniesol impozantné skóre 12-4-1. Súperov porážal predovšetkým vďaka svojim schopnostiam na zemi a rôznorodým submisiám. “Kariéru som začínal so zápasením a keď sa pozriete na moje staré zápasy, bola to proste nuda,” zažartoval na adresu svojich zápasov, keď ešte nebol komplexný MMA bojovník.

 

Superfavorit pyramídy o 30 000 eur

Aj keď sa turnaja RFA 9 zúčastní rad kvalitných bojovníkov, favorit je ešte pred jej začiatkom jasný. Je ním práve Alexander Butenko, ktorý si je svojej pozície vedomý: “Snažím sa byť všestranný, chcem ukončovať zápasy submisiami ako aj knokautmi. A tie práve predvediem 22. apríla. Nevidím vo svojich súperoch žiadne nebezpečenstvo,” povedal Butenko o tom, čo očakáva od pyramídy.

V nej bude jeho mentorom Ilja Škondrič, s ktorým sa veľmi dobre pozná. “S Iljom som sa stretol pomerne nedávno, prišiel som k nemu trénovať. Je to veľmi dobrý človek, prijal ma a vytvoril mi všetky podmienky na produktívny tréning. Ďakujem mu za to veľmi pekne. A keď som v Bratislave, vždy je pripravený pomôcť, aj so sparing partnermi a zorganizovať všetko potrebné,” pochválil svojho mentora.

img

Butenko bude môcť ukázať svoje schopnosti už 22. apríla na turnaji RFA 9, na ktorom sa predstaví v EUROGOLD pyramíde o 30 000 eur. Túto kráľovskú sumu si odnesie len víťaz a ukrajinský majster má všetky predpoklady na to, aby tým šťastlivcom bol práve on. Podarí sa mu prejsť pyramídou bez zranenia so samými výhrami? Odpoveď zistíme na turnaji RFA 9 v Prievidzi. Lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona