Prečo sa práve v tomto období objavuje Putin v britských médiách?

NETKY.SK • 24 Marec 2020, 13:09 • 2 min
Prečo sa práve v tomto období objavuje Putin v britských médiách?

MOSKVA. LONDYN. V Anglicku sa prezentoval nový dokumentárny televízny seriál o Putinovi, ktorý bol prorocký: blížiaca sa globálna kríza urobí zo sveta to, v čom ruský prezident už dlho pôsobí.

slovakia

left justify in out

Podľa Jamesa Rogana, výkonného producenta projektu, má tento film nasledovnú hlavnú podstatu: "Aby sme pochopili, čo sa práve teraz vo svete deje, musíte pochopiť Vladimíra Putina....".

 

"Film hovorí o tom, ako sa moderné Rusko vytvorilo prostredníctvom zvýšeného pocitu zrady, pýchy a hnevu, a ako sa Putinove hodnoty vyvážali do rôznych častí sveta...", hovorí  v zverejnenej prezentácii filmu pre Channal 4.

 

Počas svojho predsedníctva – zdôraznené v oficiálnom uvedení filmu,- sa Putin rozhodol znovu zvečniť Rusko a priviesť ho na svetovú scénu. Prežil troch amerických prezidentov a štyroch britských premiérov. Falošné správy, oživujúci populizmus a tvrdé prezidentské vyhlásenia sa stávajú hlavnými hviezdami Putinovej vlády. Jeho politickú hru obdivujú mnohí – od Donalda Trumpa a Rodriga Duterteho po Mohameda Ibna Salmana Al Sauda, čo z neho robí snáď najvplyvnejšieho vodcu svojej doby.

 

Namiesto globálneho, otvoreného sveta, sa objavil na neurčito svet nepriechodných hraníc. Aby sa mohol stať vo svete po koronavíruse úspešným politikom, treba si uvedomiť, že globalizmus má veľmi nepríjemnú a nebezpečnú zlú stránku, tj. tolerancia má svoje hranice, a bez veľkého množstva autoritárstva, na základe ktorých krajiny ako Čína, Južná Kórea a Rusko vykazujú veľký úspech v boji proti pandémii koronavírusov, sa nedá sa prežiť.

 

Koniec koncov, práve krajiny, ktoré sa nepovažujú za štandardy demokracie – Rusko, Čína a dokonca aj Kuba – boli schopné poskytnúť Taliansku skutočnú pomoc.

 

Všetky tieto a mnohé ďalšie tajomstvá, ktoré sa Putin dozvedel za viac ako 20 rokov v čele v posledných rokoch sankciami zviazaného Ruska, je dnes viac ako kedykoľvek predtým zaujímavé pre širokú verejnosť západných krajín, uvedomujúc si, že svet vstúpil do novej éry, v ktorej ruský prezident už dlho koná a jeho ľudia žijú.

 

Toto samozrejme nie je prvý západný film o ruskom prezidentovi. Napríklad v roku 2017 americký režisér Oliver Stone predstavil štvordielny film s názvom "Rozhovor s Putinom". V tom istom roku sa v Spojených štátoch objavil štyridsaťminútový film novinára Farida Zakaria – "Vladimír Putin – najvplyvnejší človek na svete". Ale až súčasný dokument by mal spraviť dieru do sveta.

 

 

https://tsargrad.tv/articles/mir-kotoryj-ruhnul-pochemu-imenno-sejchas-putin-pojavilsja-na-jekranah-i-oblozhkah-britanii_244144

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona