V Bulharsku zamrzli dve migrantky, informovalo ministerstvo

NETKY.SK • 7 Február 2016, 13:20 • 2 min
V Bulharsku zamrzli dve migrantky, informovalo ministerstvo

SOFIA - Dve migrantky zamrzli na juhovýchode Bulharska, keď ich tam zanechali pašeráci.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie bulharského ministerstva vnútra.

 

Obeťami sú dievča približne vo veku 14 rokov a asi 30-ročná žena. Patrili do skupiny 19 ľudí, ktorí ilegálne prešli z Turecka do okolia bulharského mesta Malko Tarnovo.

 

Skupina ostala bez pomoci v lese v horách, kde ich nechali sprievodcovia. Husto snežilo a teploty boli pod bodom mrazu, uviedol pre súkromnú televíznu stanicu bTV šéf pohraničnej polície Antonio Angelov.

Preživších migrantov, medzi nimi aj desať detí, hospitalizovali s omrzlinami. Vyhlásili, že sú irackí a afganskí štátni príslušníci, čo polícia preveruje.

 

Bulharsko, členský štát Európskej únie, má spoločnú hranicu s Tureckom a nachádza sa hneď vedľa hlavného koridoru, ktorým v roku 2015 pricestovalo do západnej Európy približne milión migrantov. Mnohí z nich boli utečenci z vojnových oblastí.

 

Bulharsko má medzi migrantmi a utečencami zlú povesť. Šíria sa totiž obvinenia z ich núteného vyhosťovania do Turecka, zo zlého zaobchádzania, lúpeží a prepadávania migrantov.

 

V Bulharsku sa napriek tomu vlani zaregistrovalo 27.000 migrantov, takmer všetci však chceli pokračovať v ceste do bohatých krajín Európy a požiadať tam o azyl.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies