REPORTÁŽ: Heger tvrdí, že situácia sa zlepšuje. Slovákov však prosí, aby počas sviatkov rešpektovali opatrenia

NETKY.SK • 30 Marec 2021, 15:47 • 2 min
REPORTÁŽ: Heger tvrdí, že situácia sa zlepšuje. Slovákov však prosí, aby počas sviatkov rešpektovali opatrenia

Pandemická situácia sa na Slovensku zlepšuje, no od dodržiavania obmedzení nemôžeme poľaviť. Eduard Heger prosí Slovákov, aby Slováci cez veľkonočné sviatky dodržiavali opatrenia, necestovali a nestretávali sa.

slovakia

left justify in out

"Ak sa teraz svojho komfortu zriekneme, vieme sa míľovými krokmi priblížiť k vytúženému cieľu," povedal Eduard Heger na tlačovej konferencii.

 

 ,,Chceme vás poprosiť, aby ste tieto sviatky ešte vydržali, aby to leto a budúce sviatky už mohli byť lepšie," odkázal Heger. Pripomína, že  exteriéri treba nosiť rúško a v interiéroch zasa respirátor.

 

Súvisiaci článok: Igor Matovič sa lúči s postom predsedu vlády

 

img

 

„Potrebujeme udržať opatrenia, ktoré sú dôležité v boji proti pandémii,“ pripomína Heger s tým, že pri zavádzaniu núzdového stavu v septembri sa pandemická situácia na Slovensku desaťnásobne zlepšila.

 

Štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva SR Peter Stachura informoval, že Slovensko aj Česko evidujú v porovnaní s epidemickou situáciu v ostatných susedných krajinách zlepšenie. „Niektoré krajiny okolo nás tento trend nepotvrdzujú a čísla postupne stúpajú,“ konštatoval. Stachura okrem iného vyzdvihol aktuálnu hodnotu reprodukčného čísla, ktorá sa podľa neho dostala na veľmi dobrú úroveň. Naďalej klesá aj 14-dňová incidencia PCR a antigénových testov, tiež sa znižuje počet hospitalizovaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies