V Budapešti sa zrazili dve súpravy metra: Zranilo sa 15 ľudí

NETKY.SK • 6 December 2016, 06:31 • 2 min
V Budapešti sa zrazili dve súpravy metra: Zranilo sa 15 ľudí

BUDAPEŠŤ - Po dnešnej zrážke dvoch súprav budapeštianskeho metra, ku ktorej došlo v rannej dopravnej špičke, nie je nikto zo zranených v ohrození života. Informáciu zverejnil večer prvý program verejnoprávnej maďarskej televízie M1.

slovakia

left justify in out

Päť ľudí utrpelo pri nehode, ku ktorej došlo neďaleko jednej zo staníc na trati č. 2 podzemnej železnice, ťažšie zranenia, ďalších desať osôb vyviazlo so zraneniami ľahšieho charakteru.

 

Budapeštianska polícia vyšetruje prípad pre podozrenie z deliktu spôsobenia železničného nešťastia, pričom príslušný odbor jej veliteľstva začal stíhanie voči neznámym páchateľom.

 

Prokuratúra hlavného mesta Maďarska takisto koná vo veci, pričom si vyžiadala už audiozáznamy komunikácie medzi personálom oboch súprav a dispečermi prevádzky metra, ako aj záznamy kamier, ktoré by mohli vniesť svetlo do objasnenia príčin zrážky.

 

Z doterajších poznatkov vyšetrovania sa javí ako pravdepodobná príčina zlyhanie ľudského faktora, pretože nič nenaznačuje zlyhaniu techniky, aj brzdné systémy boli v oboch súpravách v poriadku.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies