Cesty a horské priechody sú zjazdné, miestami sa vyskytuje poľadovica

NETKY.SK • 25 Február 2020, 08:41 • 2 min
Cesty a horské priechody sú zjazdné, miestami sa vyskytuje poľadovica

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom Slovenská správa ciest. Vodičov však upozorňuje, že v lokalite Dolný Kubín sa vyskytuje mrznúce mrholenie a na horskom priechode (HP) Látky-Prašivá a Vrchslatina je poľadovica.

 

Čerstvý sneh na horách

Cesty I. II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, v hornatejších oblastiach Slovenska je miestami pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu do dvoch centimetrov.

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na priechode Huty, Besník a Čertovica je na vozovke miestami kašovitý alebo utlačený sneh do dvoch centimetrov.

 

 

Pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky sú po celú zimnú sezónu uzatvorené priechody Príslop (cesta I/78), Šútovce (cesta III/1774) a Veľké Pole (cesta II/512).

 

Cesta II/576 v úseku Banské - Herľany (Herlianske Sedlo) je v zimnom období neudržiavaná. Cesta I/64 cez horský priechod Fačkovské sedlo je od 1. novembra uzavretá v okrese Žilina aj Prievidza pre nákladné motorové vozidlá, ktorých dĺžka presahuje 12 metrov. Obmedzenie trvá do konca zimnej údržby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies