Lavíny v Nízkych Tatrách strhli dvoch lyžiarov, obaja prežili

NETKY.SK • 11 Január 2023, 13:58 • 2 min
Lavíny v Nízkych Tatrách strhli dvoch lyžiarov, obaja prežili

DEMÄNOVSKÁ DOLINA - V Nízkych Tatrách spadli v stredu dve lavíny, ktoré strhli dvoch lyžiarov. Jeden z nich vyviazol so zraneniami, druhý bez zranení. Horskí záchranári o tom informujú na oficiálnej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Prvá lavína spadla v centrálnom žľabe Chopku. Strhla 36-ročného lyžiara poľskej národnosti. Ten si stihol aktivovať lavínový batoh. "Po páde sa nachádzal čiastočne zasypaný v čele lavíny. Druhý lyžiar, ktorý išiel za ním, zlyžoval bezpečne k nemu a poskytoval mu kamarátsku pomoc na lavíništi," uvádzajú horskí záchranári. Následne spadla v Meteorologickom žľabe druhá lavína, ktorá do Lukového kotla strhla ďalšieho lyžiara. Podľa informácií od Horskej záchrannej služby (HZS) sa zastavila v blízkosti prvého, čiastočne zasypaného muža. "Druhému lyžiarovi zasiahnutému lavínou sa, našťastie, nič nestalo," podotkli horskí záchranári. Po vyhrabaní HZS poskytla 36-ročnému lyžiarovi neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Zraneného muža nabalili a pripravili na transport. Následne ho letecky evakuovali z terénu a s podozrením na poranenia hlavy, lopatky a panvy bol transportovaný do nemocničného zariadenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies