V Brazílii obvinia sedem mužov: Znásilnili tínedžerku (16)

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 11:13 • 2 min
V Brazílii obvinia sedem mužov: Znásilnili tínedžerku (16)

RIO DE JANEIRO - Sedem mužov obviní polícia v brazílskom meste Rio de Janeiro v prípade hromadného znásilnenia 16-ročného dievčaťa, zábery ktorého páchatelia následne zverejnili na internete.

slovakia

left justify in out

Oznámila to v noci nadnes tamojšia polícia s tým, že medzi obvinenými je neplnoletý mladík, uviedla britská spravodajská stanica BBC.

 

Cristiana Bentová, hlavná žalobkyňa tohto prípadu, odovzdala zistenia prokuratúre a požiadala o zadržanie všetkých podozrivých.

 

 

Obeť uviedla, že ju omámili cestou z domu svojho priateľa a následne sa zobudila na úplne inom mieste, kde okolo nej stálo 33 mužov. Incident sa stal v máji. Vyšetrovatelia predpokladajú, že udávaný počet násilníkov bol výsledkom drogovej halucinácie obete.

 

Prípad otriasol brazílskou verejnosťou a vyvolal protesty ženských skupín. Zločin sa prevalil po tom, ako sa na Twitteri objavilo 40-sekundové video z útoku v chudobnej štvrti brazílskej metropoly.

 

Hlavným dôkazovým materiálom bol mobilný telefón s nahrávkou, uviedla vyšetrovateľka Bentová.

Miestne médiá informovali, že dvoch podozrivých už zadržali.

 

Páchateľom hrozí 15 rokov za mrežami za znásilnenie, osem za natočenie videa a šesť za zverejnenie záberov na internete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies