V bratislavských Vajnoroch otvoria unikátnu športovú halu Dominika Graňáka

NETKY.SK • 4 September 2017, 14:58 • 2 min
V bratislavských Vajnoroch otvoria unikátnu športovú halu Dominika Graňáka

BRATISLAVA - Už v utorok v bratislavských Vajnoroch otvoria unikátnu multifunkčnú halu, ktorú bude môcť na prípravu využiť široké spektrum športovcov. Hlavným investorom projektu Hangair je skúsený slovenský obranca Dominik Graňák, ktorý spolupracoval s bratom Adamom. Tím za celou halou je však omnoho širší.

slovakia

left justify in out

"Som hlavný investor. Ak by som neveril v návratnosť, nešiel by som do toho. Som si však vedomý rizík podnikania. Je to unikátna hala a nemáme to s čím porovnávať. Uvidíme po otvorení, viac ukážu prvé mesiace až roky. Potom sa ukáže, či koncept dáva zmysel a ľuďom niečo povie. Verím, že to bude úspešné. Klamal by som, že neverím v návratnosť, na druhej strane neočakávam, že na tom v krátkodobom horizonte nejako zbohatnem," povedal deň pred otvorením 34-ročný hokejista.

 

"Stáť v hale deň pred oficiálnym otvorením je krásny pocit. Všetci sa veľmi tešíme, pretože už sme mali niekoľko termínov, v ktorých sme chceli halu otvoriť, no museli sme prekonať dosť úskalí a prekážok. O to väčšiu radosť teraz máme," pokračoval.

Dominik Graňák ozrejmil, pre koho je hala vo Vajnoroch určená a čo všetko je v nej možné nájsť. "Budeme radi, hala bude slúžiť pre čo najširší okruh ľudí. Základ je však jednoznačne gymnastický. Hlavná myšlienka je, že gymnastika je základ všetkých športov. Ja som sa hokeju venoval od šiestich rokov a okrem hokejových tréningov sme mali aj gymnastické. Neboli to síce žiadne zázraky, ale jednoznačne to pomáha, obzvlášť v detskom veku. Človek si to potom nesie do dospelosti a svojich športov. Máme tu gymnastický priestor s rôznymi náradiami. Sú tu aj štyri trampolíny, jedna z nich na freestyle a tri gymnastické olympijských rozmerov. Máme aj tri veľké skoky, dva z nich s povrchom imitujúcim sneh a ľudia si na lyžiach či snouborde môžu skúšať triky. Je lepšie začať v bezpečnejších priestoroch. Máme aj povrchy pre skejtbordy, kolobežky, in-line korčule alebo bicykle. Je priestor aj na funkčný silový tréning. V budúcnosti by sme chceli pridať rampu aj vonku pri hale," prezradil. Keďže nová hala ponúka široké tréningové možnosti, Dominika Graňák nevylúčil, že časť príprav na ďalšiu sezónu absolvuje práve tu.

Pri projektovaní haly a výstavbe jednotlivých prvkov prebehla spolupráca s množstvom športovcov. "Bolo ich dosť, konzultovali sme s nimi budovanie jednotlivých prvkov, pretože majú viac skúseností vo svojich odvetviach. Snažili sme sa to robiť tak, aby im to čo najviac vyhovovalo. Pevne verím, že aj oni budú spokojní, pretože veľa ich návrhov a nápadov sme zapracovali," poznamenal D. Graňák.

A aké má skúsený reprezentačný hokejista očakávania v súvislosti s klientelou haly? "Boli by sme radi, keby k nám chodili ľudia aj z okolitých krajín. Nemáme však veľké oči. Projekt podobného charakteru je vo Švajčiarsku či nemeckom Stuttgarte," povedal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies