Prezidentka napísala tvrdé slová o spotrebe, koho zahanbila?

NETKY.SK • 22 August 2020, 13:25 • 2 min
Prezidentka napísala tvrdé slová o spotrebe, koho zahanbila?

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová je presvedčená, že ekologický dlh, ktorý ľudstvo spôsobilo, môže znížiť aj vtedy, ak sa kriticky pozrie na svoju spotrebu.

slovakia

left justify in out

Ekologický dlh sa podľa hlavy štátu nemá znižovať len prostredníctvom následkov koronavírusu, ale aj cez transformáciu výroby a nevyhnutné zmeny v spotrebe obyvateľstva.

 

 

Na sociálnej sieti prezidentka reagovala na fakt, že od dnes funguje svet na ekologický dlh. Ide totiž o dátum, keď ľudstvo vyčerpalo všetky prírodné zdroje schopné obnoviť sa za rok. Oproti predošlému roku sme síce o tri týždne lepší, ale Čaputová dvíha varovný prst: "Bola by to výborná správa, keby to bolo zmenou postoja ľudstva k ochrane planéty a nie výsledok obmedzenia dopravy, výroby a ďalších ľudských činností počas pandémie," zdôraznila.

 

img

 

Prezidentka, ktorá sa preslávila aj ako ekologická aktivistka, si uvedomuje, že všetci sme spoluzodpovední za našu budúcnosť. "Je našou povinnosťou žiť tak, aby sme nezvyšovali ekologický dlh, ktorý zdedí generácia po nás," dodala.

 


Od 22. auguste teda svet funguje na ekologický dlh. Správu o tom priniesla slovenská pobočka Svetového fondu na ochranu prírody (WWF). Dôvodom posunu sú celosvetové opatrenia počas pandémie. „Konkrétne pokles emisií CO2 z využitia fosílnych palív a pokles ťažby dreva," vysvetlili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies