V Bratislave už vyrábajú nové Porsche Cayenne, prijmú ešte tisíc ľudí

NETKY.SK • 4 September 2017, 14:58 • 2 min
V Bratislave už vyrábajú nové Porsche Cayenne, prijmú ešte tisíc ľudí

Bratislava - Z výrobnej linky bratislavského závodu Volkswagen Slovakia (VW SK) začali v týchto dňoch schádzať prvé sériové vozidlá Porsche Cayenne na kolesách. Zároveň ide o prvý model značky Porsche kompletne vyrábaný na Slovensku. Kvôli rozširovaniu výroby prijmú do konca roka ešte tisíc ľudí.

slovakia

left justify in out

"Bratislavský závod VW SK patrí vďaka výrobe vozidiel najvyššej kvality medzi najvýznamnejšie závody značky a koncernu Volkswagen. Umiestnenie kompletnej výroby novej generácie Porsche Cayenne do Bratislavy významne prispeje k perspektívnym a stabilným pracovným miestam," uviedol Ralf Sacht, predseda predstavenstva VW SK.

 

S príchodom novej generácie Porsche Cayenne bola rozšírená výroba na tri segmenty. Pre vozidlo sa lisuje priamo v Bratislave 13 dielov, ktoré smerujú do novej karosárne. Tam sú pomocou približne 650 robotov spájané spolu s ďalšími dielmi do kompletnej karosérie. Novinkou je výroba podvozkov, ktorá je umiestnená v novopostavenej montážnej hale, kde sa vozidlo kompletizuje do finálnej podoby. Po prvý raz tak schádza Porsche Cayenne z linky bratislavského závodu na vlastných kolesách.

 

Celková výška investícií do nových výrobných hál a najmodernejších technológií dosiahla viac ako 800 miliónov eur. V bratislavskom závode sa od uvedenia modelu Porsche Cayenne na trh v roku 2002 zhotovovali predmontované lakované karosérie s vysokým podielom komponentov a tie boli na kompletizáciu exportované do závodu značky Porsche v Lipsku.

 

Nové produkty so sebou prinášajú aj zvýšené nároky na pracovnú silu. Od začiatku minulého roka prijal VW SK 1900 zamestnancov, ďalšiu tisícku plánuje zamestnať do konca roka.

 

V súčasnosti bratislavský závod VW SK produkuje 6 modelov 5 značiek pod jednou strechou. Sú to Volkswagen Touareg, Audi Q7, Porsche Cayenne, Volkswagen up!, Seat Mii a Škoda Citigo. Zároveň sa intenzívne pripravuje na výrobu tretej generácie Volkswagen Touareg a úplne nového modelu Audi Q8.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies