V blízkosti jedného z dejísk MS zastrelili dvoch fanúšikov

NETKY.SK • 15 Apríl 2013, 08:50 • 2 min
V blízkosti jedného z dejísk MS zastrelili dvoch fanúšikov

SAO PAULO - Dvaja futbaloví fanúšikovia zahynuli po streľbe počas ich cesty na zápas na štadióne Castelao v severobrazílskom meste Fortaleza. Portál globo.com citoval policajné zdroje, ktoré informovali, že dvoch mladých mužov, fanúšikov tímu hostí z FC Ceará, strelili do hlavy neznámi páchatelia z okoloidúceho vozidla.

slovakia

left justify in out

Noviny Folha de Sao Paula uviedli, že fanúšikovia Ceary vyprovokovali potýčku, keď začali hádzať kamene na priaznivcov Fortalezy, ktorí následne odpovedali paľbou. V súvislosti s incidentom zatkli jedného muža asi päť kilometrov od štadióna, kde polícia následne zvýšila bezpečnostné opatrenia.

Futbalisti FC Ceará zdolali v nedeľu rivalov z EC Fortaleza 1:0 v nižšej brazílskej súťaži na štadióne Castelao, na ktorom sa od 15. do 30. júna 2013 uskutoční Pohár konfederácií FIFA a o rok neskôr i stretnutia svetového šampionátu. Zástupca organizačného výboru majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii Tiago Paes vyhlásil, že incident nemal priamu súvislosť s nedeľňajším duelom, ktorý navštívilo okolo 15-tisíc divákov. "Vojenské i civilné policajné zložky majú pred sebou ešte veľa práce, ale o bezpečnosť počas Pohára konfederácií sa nijako neobávame," povedal Paes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies