V bezpečnostných zónach v Sýrii nebudú nasadení zahraniční vojaci

NETKY.SK • 8 Máj 2017, 12:44 • 2 min
V bezpečnostných zónach v Sýrii nebudú nasadení zahraniční vojaci

DAMASK/BEJRÚT - V rámci dohody o vytvorení tzv. bezpečnostných zón v Sýrii nebudú v krajine nasadené žiadne zahraničné jednotky pod dohľadom OSN. Uviedol to dnes sýrsky minister zahraničných vecí Walíd Mualim.

slovakia

left justify in out

Rusko, Turecko a Irán podpísali minulý týždeň na rokovaniach o Sýrii v kazašskej Astane dohodu o štyroch bezpečnostných zónach vo vojnou zmietanej krajine, ktorá začala platiť v noci na sobotu.

 

Mualim dnes novinárom v sýrskej metropole Damask povedal, že na základe dohody by mali byť v pozorovateľských centrách v týchto zónach umiestnení "vojenskí policajti". Bližšie nespresnil, o aké jednotky by malo ísť, mohol sa však zmieňovať o ruských pozorovateľoch, ktorí už v Sýrii pôsobia, píše agentúra AP.

 

Minister zopakoval odhodlanie svojej vlády dodržiavať dohodu z Astany, zdôraznil však, že je "predčasné" hovoriť o jej možnom úspechu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies