V Banskobystrickom okrese ukradli zlodeji 460 metrov elektrických káblov

NETKY.SK • 4 August 2023, 10:01 • 2 min
V Banskobystrickom okrese ukradli zlodeji 460 metrov elektrických káblov

Krupina-Dlhoprstí sa vybrali kradnúť do firemného dvora, jeden zadržaný sa pokúsil o útek

slovakia

left justify in out

Mať zálusk a ešte si aj prisvojovať to, čo človeku nepatrí, sa nerobí. Ani počas letnej "uhorkovej sezóny" si nikto nemôže byť istý, či niekto iný nezatúži po jeho majetku. Zlodeji často využívajú zníženú ostražitosť ľudí, ktorú môžu spôsobiť aj letné horúčavy či iné okolnosti. Nepozornosť sa nevyplatila v jednej krupinskej firme. V meste, ktoré sa nachádza v Banskobystrickom kraji, vyčíňali dlhoprstí.

 

 

Cievky, na ktorých bolo viac ako 460 metrov elektrických káblov, ukradla z neuzatvoreného dvora firmy v Krupine skupina štyroch osôb, z toho dve boli mladistvé. Krádežou spôsobili škodu za 2529 eur. Informuje o tom banskobystrická krajská polícia s tým, že osoby už obvinila z prečinu krádeže v spolupáchateľstve. "Obvinení prišli na miesto činu na osobnom aute, ktoré po krádeži svedkovia videli odstavené na Priemyselnej ulici. V aute bolo vidieť ukradnuté veci, ale nikto v ňom nebol a bolo zamknuté. Po krátkom čase k autu prichádzala skupinka osôb, keď ale uvideli policajnú hliadku, rozutekali sa. Troch mužov policajti zadržali, ale štvrtý výzvu neuposlúchol a ušiel, pričom zahodil do trávy aj kľúče od auta," priblížila prípad polícia.

Na miesto činu následne vyslala psovoda so služobným psom, ktorý kľúče od auta našiel a policajti zadržali aj muža. Dvaja z obvinených, mladiství vo veku 15 a 16 rokov z Dačovho Lomu budú stíhaní na slobode. Starší, 25-ročný a 32-ročný z Litavy a Horných Mladoníc, už boli vzatí do väzby.

 

V súvislosti s 32-ročným obvineným mužom polícia vedie trestné stíhanie aj za útok na verejného činiteľa. "Počas eskorty do policajnej cely bol na lekárskom vyšetrení, kde sa pokúsil o útek a verbálne útočil na policajtov," doplnila polícia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies