Mesto za pitnú vodu pre neplatičov zaplatilo takmer 20 000 eur

NETKY.SK • 4 Január 2022, 18:12 • 2 min
Mesto za pitnú vodu pre neplatičov zaplatilo takmer 20 000 eur

SNINA – Mesto Snina v závere minulého roka investovalo takmer 20 000 eur na zabezpečenie náhradného zásobovania pitnou vodou pre neplatičov z radov marginalizovanej rómskej komunity.

slovakia

left justify in out

Približne 200 obyvateľov bytového domu na Študentskej ulici vo vlastníctve Združenia Rómov pod Vihorlatom pre nedoplatky vo výške zhruba 40 000 eur od vody v minulosti opakovane odpájali, aktuálne majú k dispozícii výdajný automat na čipové karty. Pre TASR to uviedla primátorka mesta Daniela Galandová. „Mesto Snina za dodávku vody prostredníctvom cisterny v roku 2021 zaplatilo 4 844,63 eura, pričom v tejto sume ešte nie je zahrnutá posledná dodávka pitnej vody cisternou. Náklady vynaložené na osadenie výdajného stojanu pitnej vody predstavujú sumu 12 338,08 eura,“ skonštatovala s tým, že všetky vynaložené náklady si chce mesto spätne nárokovať od vlastníka nehnuteľnosti.

 

img

 

Ako doplnila, keďže bol bytový dom a jeho obyvatelia pre nedoplatky koncom roka odstavení od dodávok pitnej vody, náhradné zásobovanie bolo v zmysle zákona o obecnom zriadení povinné zabezpečiť mesto. Nájomníkom predmetnej bytovky preto bola od začiatku novembra do konca roka k dispozícii cisterna, výdajný stojan pitnej vody osadila samospráva v lokalite v závere decembra. „Prístup k pitnému automatu budú mať tí obyvatelia mesta Snina, ktorí si požiadajú o vydanie čipovej karty a následne si dobijú príslušný objem kubických metrov vody,“ dodala s tým, že mesto chce týmto krokom zabezpečiť, aby sa zodpovednosť za platenie za vodu preniesla na konečných spotrebiteľov. Samospráva avizuje situáciu naďalej monitorovať, Galandová však pripomenula, že riešenie problému je zodpovednosťou vlastníka bytového domu.

 

Možno vás zaujme: V Košiciach potvrdili prvý prípad variantu omikron



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies